Bra mat innan träning

Bra termos (stavas då Thermos) håller varmvatten tillräckligt till slutet av dagen för att kunna äta vanlig mat som funkar under vandring. Couscous, varma koppen, röda linser, tonfiskburk (max en gång i veckan pga kvicksilverhalten) etc. Kolla upp vanlig light weight vandringsmat.
 
En banan och en lipovitan-D. Får mig att träna två timmar plus 4.5 km löpning som uppvärmning. En gainer eller en liter mjölk plus keso efter träning. TID ÄR LIV!!!
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Jag tycker att Musli tipsen låter som ett mycket bra alternativ.
Om du vill få i dig mer protein innan träning än vad du får från torrmjölken så är det bara att du köper proteinpulver i lämpligsmak och blandar i.
Det kommer också göra att konsistensen blir lite tjockare och mättar mer.

Sen finns det ju alltid en uppsjö av olika Bars som funkar fint innan träning. Då inte nödvändigtvis en proteinbar utan kanske en dietbar eller Muslibar? Men det får väll ses som ett lite dyrare alternativ.
 
Kesokakan som beskrivs smakar väldigt likt vanlig ostkaka, om man har i mandel.

Men det går också utmärkt att göra utan mjöl/sockar men med havregryn. Blir skitgott, snabbt, och håller länge!

500g keso
100g havregryn
50-100g finhackade mandlar
3 ägg (el. 2 stora).

200´c ca 40-50min.

Äts med fördel med bär blandat i kvarg (kesella säger vissa)
 
Tricket är fett och långsamma kolhydrater med lite protein i smakfull kombination. Kakor bakar man hemma i förväg.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips