Bra mat innan träning

Bra termos (stavas då Thermos) håller varmvatten tillräckligt till slutet av dagen för att kunna äta vanlig mat som funkar under vandring. Couscous, varma koppen, röda linser, tonfiskburk (max en gång i veckan pga kvicksilverhalten) etc. Kolla upp vanlig light weight vandringsmat.
 
En banan och en lipovitan-D. Får mig att träna två timmar plus 4.5 km löpning som uppvärmning. En gainer eller en liter mjölk plus keso efter träning. TID ÄR LIV!!!
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Jag tycker att Musli tipsen låter som ett mycket bra alternativ.
Om du vill få i dig mer protein innan träning än vad du får från torrmjölken så är det bara att du köper proteinpulver i lämpligsmak och blandar i.
Det kommer också göra att konsistensen blir lite tjockare och mättar mer.

Sen finns det ju alltid en uppsjö av olika Bars som funkar fint innan träning. Då inte nödvändigtvis en proteinbar utan kanske en dietbar eller Muslibar? Men det får väll ses som ett lite dyrare alternativ.
 
Kesokakan som beskrivs smakar väldigt likt vanlig ostkaka, om man har i mandel.

Men det går också utmärkt att göra utan mjöl/sockar men med havregryn. Blir skitgott, snabbt, och håller länge!

500g keso
100g havregryn
50-100g finhackade mandlar
3 ägg (el. 2 stora).

200´c ca 40-50min.

Äts med fördel med bär blandat i kvarg (kesella säger vissa)
 
Tricket är fett och långsamma kolhydrater med lite protein i smakfull kombination. Kakor bakar man hemma i förväg.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips