Bålbröd?

Jag brukar baka en hel del hemmavid, både vanligt bröd (till smörgås etc) och matbröd (tillbehör till middagen).

Nu undrar jag:
Är det någon av er som har något bra tips på hur man gör något gott bröd vid bålet?!? :)

Tänker; lättast måste ju vara någon form av bakpulverbaserat jox, och sen då? Packa i alufolie och gräva ner i bålgrop, eller vadå?

Tack på förhand!
(",)
 
800g livskvalité

Jag brukar baka en hel del hemmavid, både vanligt bröd (till smörgås etc) och matbröd (tillbehör till middagen).

Nu undrar jag:
Är det någon av er som har något bra tips på hur man gör något gott bröd vid bålet?!? :)

Tänker; lättast måste ju vara någon form av bakpulverbaserat jox, och sen då? Packa i alufolie och gräva ner i bålgrop, eller vadå?

Tack på förhand!
(",)

http://www.getout.se/sv/artiklar/reflektorugn.html
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Bak"ugnar" till fältkök finns oxså. Att baka i eldgrop är inte ovanligt liksom i Grytugnar. Surbrödsdeg funkar vid den varmare årstiden. Bakpulverdegar är inte ovanliga, Muffins är bl a gammalt militrärkäk.
 
eller så kan man baka bröd i stekpanna/picknick-muurikka...
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=50868

dålig tajming, bara ett bröd på bilden....
http://www.facebook.com/photo.php?f...6817640055.206450.404861575055&type=3&theater
det senare är bakat på torrjäst, efter det här receptet:
7 dl vatten
1,1 l vetemjöl
1,1 l rågsikt
1 paket torrjäst
brödkrydda
lite salt
Värm vattnet till 45-50 grader. Blanda i torrjästen och rör tills
den löst sig. Blanda i mjölet i omgångar tills degen är bra (den
skall släppa från kanterna). Låt degen jäsa i 30 minuter, gärna
vid elden men inte för nära. Baka ut tunna kakor och grädda i
torr stekpanna, ät varma med smör och pålägg eller spara till
senare.

har bakat nåt med kardemumma och bakpulver också...
 
Her er en super oppskrift på brød du baker på en vanlig stekepanne, de blir omentrent som en stor kjøttkake. http://www.fjellogfiske.no/redaktørene/bjørn/bannocks/bannocks1.asp?id=202
Du kan enkelt blande alt det tørre hjemme, slik at du bare har å tilsette vann når du er ute i naturen. De er enklest med bakepulver, det krever ingen heving før du steker. Brødene smaker herlig! Bare ta og prøv ut oppskriften hjemme, så kjenner du selv hvordan det smaker. Jeg bruker å dele dem i to for å ha pålegget mellom halvdelene.

Lykke til
 
Åhh...

Som om jag inte såg fram emot sommarens tältturer nog som det var... nu ska jag bjuda grabbarna på 'stekpannebröd' till middagen! :-D

Tack för alla goda (i dubbel bemärkelse) tips, det här blir ju hur bra som helst! :)

(",)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips