Baka på muurikka?

Bröd

7 dl vatten
1,1 l vetemjöl
1,1 l rågsikt
1 paket torrjäst
brödkrydda
lite salt

Värm vattnet till 45 grader. Blanda i torrjästen och rör tills den löst sig. Blanda i mjölet i omgångar tills degen är bra (den skall släppa från kanterna). Låt degen jäsa i 30 minuter, gärna vid elden men inte för nära. Baka ut tunna kakor och grädda i torr stekpanna, ät varma med smör och pålägg eller spara till senare.

Kan smaksättas med lite av varje... vitlök är gott tex.
 
kardemummabulle

kardemummabulle
hittade receptet på nätet för länge sen, minns inte vart...

blanda hemma i dubbla plastpåsar
2.5dl mjöl
0.5dl socker
2msk mjölkpulver
1.25 tsk bakpulver
0.5tsk kardemumma

ute
tillsätt 0.5dl ljummet vatten
knåda i påsen
grädda i smör eller olja
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips