Bästa torrmjölken

Inga problem om du först rör ut torrmjölken i lite vatten. Det finns fett i kaffet och de binder sig med fettet i torrmjölken förklarade min salig vän livsmedelskemisten.

go tur
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Mjölken får även bättre smak om den får stå blandad en stund innan förtäring om du har tid att vänta.
 
Nido är min favorit, men inte till kaffet. tycker den tar över smaken. Passar bättre i varm choklad då det smakar exakt som Pucko. Aldrig hittat nåt mjölkpulver som blir gott i kaffet, så kör svart istället.
 
Mitt trick är att aldrig ha torrmjölken nära kaffet. Blandar det med äggpulver o vetemjöl o vatten. Steker det som pannkakor. Vid denna tidpunkt är det dags att introducera kaffet.
:)
/John
 
Jag har provat lite olika torrmjölk märken i kaffet, men ingen har fallit mig i smaken. Det som jag tyckte smakade bäst var en annan produkt: kokosmjölkspulver. Men det blir ju något helt annat, annan smak, fast god tyckte jag. Kanske något för dig? Kokosmjölkpulvret behöver också skakas med lite vatten innan det hälls i kaffet.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips