Bästa torrmjölken

Inga problem om du först rör ut torrmjölken i lite vatten. Det finns fett i kaffet och de binder sig med fettet i torrmjölken förklarade min salig vän livsmedelskemisten.

go tur
 
Mjölken får även bättre smak om den får stå blandad en stund innan förtäring om du har tid att vänta.
 
Nido är min favorit, men inte till kaffet. tycker den tar över smaken. Passar bättre i varm choklad då det smakar exakt som Pucko. Aldrig hittat nåt mjölkpulver som blir gott i kaffet, så kör svart istället.
 

Aktuellt

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”Som ett bibliotek – fast med frilufts- och sportutrustning”

I över 120 kommuner kan du låna friluftsutrustning hos Fritidsbanken – den prisbelönta föreningen som vill sänka trösklarna till naturen.

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.
Mitt trick är att aldrig ha torrmjölken nära kaffet. Blandar det med äggpulver o vetemjöl o vatten. Steker det som pannkakor. Vid denna tidpunkt är det dags att introducera kaffet.
:)
/John
 
Jag har provat lite olika torrmjölk märken i kaffet, men ingen har fallit mig i smaken. Det som jag tyckte smakade bäst var en annan produkt: kokosmjölkspulver. Men det blir ju något helt annat, annan smak, fast god tyckte jag. Kanske något för dig? Kokosmjölkpulvret behöver också skakas med lite vatten innan det hälls i kaffet.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips