Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Bästa maten på skridskoturen!
- Trådstartare ala
- Start datum
surpa; sa:Kall mat går väll alltid ner men jag föredrar den varm. Frågan är var hittar man en lätt, lätt mattermos?
Har ingen lust att släpa på ett kilo rostritt stål hela dagen.
Jag har en termos i titan
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
boe skates; sa:Vilket del av sushin behöver värmas? Det är ju det som är så bra med sushi i matlådan, att den avnjutes ryggsäcksvarm.
Inte en susning, jag är själv inte så förtjust i sushi.
/Benny
Fisken i sushin måste ju värmas, den är ju rå!!
Eller?
I den mån det inte redan är utrett så går det förstås att ha de varma korvarna i en vanlig termos (dock kanske inte med kaffe i). Det behöver inte vara en mattermos. Vikten är inget jätteproblem eftersom en vanlig 1-literstermos rymmer korvar till många personer.
Korv med bröd brukar alltid uppskattas även om det i sig är den långtifrån mest näringsriktiga kosten. Numera finns dock åtminstone lite grova bröd. Vill ni knäcka ert sällskap har ni naturligtvis gurka, rostad lök etc med er. En liten Sibyllamössa vore ju på sin plats för den som gillar att imponera.
Eller?
I den mån det inte redan är utrett så går det förstås att ha de varma korvarna i en vanlig termos (dock kanske inte med kaffe i). Det behöver inte vara en mattermos. Vikten är inget jätteproblem eftersom en vanlig 1-literstermos rymmer korvar till många personer.
Korv med bröd brukar alltid uppskattas även om det i sig är den långtifrån mest näringsriktiga kosten. Numera finns dock åtminstone lite grova bröd. Vill ni knäcka ert sällskap har ni naturligtvis gurka, rostad lök etc med er. En liten Sibyllamössa vore ju på sin plats för den som gillar att imponera.
Mezzner; sa:Fisken i sushin måste ju värmas, den är ju rå!!
Eller?
Fisken i sushi ska väl inte värmas alls utan bara ha varit fryst?
Eller?
öringen; sa:Jag har en termos i titan![]()
RESPEKT! Var har du fått tag i denna? Hur många korvar rymmer den?
/Andreas
0.5 L, köpt av kompis som en gång i tiden var den som började importera macpac/wilderness till Sverige. Okänt märke på termosen.
Jag tror man kan köpa de här titan termos från Baikonur, ryska rymnd program köpte ditt all titan i tidena
)
Nämnde skogsman skall tydligen vid ett tillfälle ha värmt sushi över elden också. Historien berättar inte om han hade råvarorna med sig och tillagade sushin på plats.
Varm sushi låter såå spännande, lite ovanligt kanske.
Måste jag värma den över öppen eld eller funkar mickron på jobbet? Tänkte pröva till dagens lunch.
Varm sushi låter såå spännande, lite ovanligt kanske.
Måste jag värma den över öppen eld eller funkar mickron på jobbet? Tänkte pröva till dagens lunch.
Sundom Simo; sa:Jag tror man kan köpa de här titan termos från Baikonur, ryska rymnd program köpte ditt all titan i tidena)
Vid närmare eftertanke var den kanske rysk. Jag ska undersöka den lite närmare
Energi
och vätska samt att maten och drycken skall vara aptitlig är mina prioiteringar. Vad som är aptitligt är indviduellt och kan dessutom variera från tur till tur och under dagen.
Blåbärssoppa innehåller mängder med energi men bara i form av snabba kolhydrater.
Som komplement har jag ibland varm buljong. Dessa drycker förvaras i Nalgenes fyrkantiga plastflaskor inne i dunjackan i ryggsäcken och speciellt literflaskorna håller värmen mycket bra.
Varm dryck under hela dagen är högprioiterat när det är lite kallare väder.
Runekakor tycker jag är suveräna. Torkat renkött eller tokad renkorv att karva på och tugga på brukar smaka extra bra när man är ute. Lite julgotter är inte dumt.
Förmiddagskaffet vill jag inte missa. På lugna familjeturer gör jag gärna en eld och kör kokkaffe men på heldagsturer är det glastermos som gäller för att inte oxidera kaffet.
Hur man dricker har också stor betydelse. En snygg träkåsa isolerar den varma drycken och ger lite extra estetisk njutning.
http://www.sssk.se/medlem/databas/bild/bild-v.asp?id=17339
http://www.sssk.se/medlem/databas/bild/bild-v.asp?id=17677
Mackor kan man variera mycket. Jag har gärna flera olika sorters bröd t ex Fazers Rågkusar och Polarbröds runda vita Rågkakor eller mjukt tunnbröd. Pålägg av flera olika sorter.
En extremvariant för den som vill åka många mil har Mårten Ajne lanserat. Musli typ strat med russin eller torkad frukt i en plastpåse i fickan. Drickaslang emd vatten, då behöver man inte stanna alls utan kan ta allt intag i farten. På det sättet ledde han ett gäng grupp 1-åkare från Hässelby till Örebro på 7 timmar och 51 minuter för några år sedan (fuskade med taxi mellan Kungsör och Hjälmaresund).
En kökspatrull som grillar eller servar med kokvagn med t ex varm gulschsoppa eller fisksoppa är heller inte dumt vid större evenemang typ ledarträffar.
http://www.sssk.se/medlem/databas/bild/bild-v.asp?id=3399
Foto Jarmo Tamminen
Eller att köpa sådant direkt vid isen i stånd eller att äta på lunchresturang.
Thure
[Ändrat av thureb 2006-01-20 kl 11:27]
och vätska samt att maten och drycken skall vara aptitlig är mina prioiteringar. Vad som är aptitligt är indviduellt och kan dessutom variera från tur till tur och under dagen.
Blåbärssoppa innehåller mängder med energi men bara i form av snabba kolhydrater.
Som komplement har jag ibland varm buljong. Dessa drycker förvaras i Nalgenes fyrkantiga plastflaskor inne i dunjackan i ryggsäcken och speciellt literflaskorna håller värmen mycket bra.
Varm dryck under hela dagen är högprioiterat när det är lite kallare väder.
Runekakor tycker jag är suveräna. Torkat renkött eller tokad renkorv att karva på och tugga på brukar smaka extra bra när man är ute. Lite julgotter är inte dumt.
Förmiddagskaffet vill jag inte missa. På lugna familjeturer gör jag gärna en eld och kör kokkaffe men på heldagsturer är det glastermos som gäller för att inte oxidera kaffet.
Hur man dricker har också stor betydelse. En snygg träkåsa isolerar den varma drycken och ger lite extra estetisk njutning.
http://www.sssk.se/medlem/databas/bild/bild-v.asp?id=17339

http://www.sssk.se/medlem/databas/bild/bild-v.asp?id=17677

Mackor kan man variera mycket. Jag har gärna flera olika sorters bröd t ex Fazers Rågkusar och Polarbröds runda vita Rågkakor eller mjukt tunnbröd. Pålägg av flera olika sorter.
En extremvariant för den som vill åka många mil har Mårten Ajne lanserat. Musli typ strat med russin eller torkad frukt i en plastpåse i fickan. Drickaslang emd vatten, då behöver man inte stanna alls utan kan ta allt intag i farten. På det sättet ledde han ett gäng grupp 1-åkare från Hässelby till Örebro på 7 timmar och 51 minuter för några år sedan (fuskade med taxi mellan Kungsör och Hjälmaresund).
En kökspatrull som grillar eller servar med kokvagn med t ex varm gulschsoppa eller fisksoppa är heller inte dumt vid större evenemang typ ledarträffar.
http://www.sssk.se/medlem/databas/bild/bild-v.asp?id=3399

Foto Jarmo Tamminen
Eller att köpa sådant direkt vid isen i stånd eller att äta på lunchresturang.
Thure
[Ändrat av thureb 2006-01-20 kl 11:27]
ala; sa:RESPEKT! Var har du fått tag i denna? Hur många korvar rymmer den?
/Andreas
Thermos-Nissan har tydligen gjort en oxå:
http://tinyurl.co.uk/yau0
-Palle
Liknande trådar
- Svar
- 19
- Visningar
- 6 M
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg