Din kortlänk vägrar fungera för mig 
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Bästa maten på skridskoturen!
- Trådstartare ala
- Start datum
Palle_Z; sa:ala; sa:RESPEKT! Var har du fått tag i denna? Hur många korvar rymmer den?
/Andreas
Thermos-Nissan har tydligen gjort en oxå:
http://tinyurl.co.uk/yau0
-Palle
1000 spänn, som hittat och så rymmer den hela 0,47l.
Det blir till att släpa rostfrittstål för mig ändå.
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Re: Energi
Om ni ska ha något i drickapåse på ryggen under en heldag: Glöm inte att isolera slangen ordentligt och att smådricka ofta så inte slangen fryser igen. Annars är det ett bra sätt att hålla både ryggen och drickan varm.
Respekt! Synd bara att jag inte gillar träsmaken från träkåsan. Extra estetiskt dessutom att packa den med gula kantareller i en plastburk. På vilken is plockar man bäst kantareller, och vilken tid på säsongen?thureb; sa:Hur man dricker har också stor betydelse. En snygg träkåsa isolerar den varma drycken och ger lite extra estetisk njutning.
Om ni ska ha något i drickapåse på ryggen under en heldag: Glöm inte att isolera slangen ordentligt och att smådricka ofta så inte slangen fryser igen. Annars är det ett bra sätt att hålla både ryggen och drickan varm.
Re: Re: Energi
Min kåsa (björk) är specialbehandlad med någon speciell träkåsgucka från Tyskland av slöjdaren så den smakar inte så mycket annat än diskret från gammalt kaffe. Jag vet inte vad guckan är kemiskt men den är mörkbrun när den torkat.
Följ länken ovan bilden på kantarellerna så får du en bildtext. Första gången jag plockat gula kantareller i december i Uppland.
Thure
[Ändrat av thureb 2006-01-20 kl 16:33]
Strykarräven; sa:Respekt! Synd bara att jag inte gillar träsmaken från träkåsan. Extra estetiskt dessutom att packa den med gula kantareller i en plastburk. På vilken is plockar man bäst kantareller, och vilken tid på säsongen?
Min kåsa (björk) är specialbehandlad med någon speciell träkåsgucka från Tyskland av slöjdaren så den smakar inte så mycket annat än diskret från gammalt kaffe. Jag vet inte vad guckan är kemiskt men den är mörkbrun när den torkat.
Följ länken ovan bilden på kantarellerna så får du en bildtext. Första gången jag plockat gula kantareller i december i Uppland.
Thure
[Ändrat av thureb 2006-01-20 kl 16:33]
Re: Re: Re: Energi
Jo, nog förstod jag att kantarellerna var nånannanstans ifrån, bara fusk och båg...
...för att inte tala om att du har en träkåsa med nåt slags sameslöjdsinspirerat motiv från Tüskland! Snacka om helgerån! Jag måste kolla på Lidl om de har fått in den (för snygg är den!)
Jag antar att smaken försvinner något efter ett par hundra koppar tjärsvart kaffe, men tills dess...thureb; sa:Min kåsa (björk) är specialbehandlad med någon speciell träkåsgucka från Tyskland av slöjdaren så den smakar inte så mycket annat än diskret från gammalt kaffe. Jag vet inte vad guckan är kemiskt men den är mörkbrun när den torkat.
Jo, nog förstod jag att kantarellerna var nånannanstans ifrån, bara fusk och båg...
...för att inte tala om att du har en träkåsa med nåt slags sameslöjdsinspirerat motiv från Tüskland! Snacka om helgerån! Jag måste kolla på Lidl om de har fått in den (för snygg är den!)
Stopp och belägg
Kåsan är en gåva från min hustru.
Den är gjord av en jämtländsk slöjdare som jag inte minns namnet på. Materialet är en björkvril.
Det är bara guckan på insidan som är från Tyskland.
;o) Vad tror du om mig och om min hustru egentligen. Varför skulle hon ge bort en tysk kåsa???
Guckan är bättre än hundratals kaffebehandlingar på att ta bort träsmak från kåsan.
Kåsan för övrigt köpt på svensk hemslöjd på Kungsgatan i Stockholm
Thure
Kåsan är en gåva från min hustru.
Den är gjord av en jämtländsk slöjdare som jag inte minns namnet på. Materialet är en björkvril.
Det är bara guckan på insidan som är från Tyskland.
;o) Vad tror du om mig och om min hustru egentligen. Varför skulle hon ge bort en tysk kåsa???
Guckan är bättre än hundratals kaffebehandlingar på att ta bort träsmak från kåsan.
Kåsan för övrigt köpt på svensk hemslöjd på Kungsgatan i Stockholm
Thure
Re: Stopp och belägg
Men jag hoppas inte att din fru tog det alltför personligt. Hade jag bara vetat att det var hon som gett dig den, så hade allt sett så annorlunda ut. Jag ber ödmjukast om ursäkt.
Intressant gucka. Kan man sätta den i T-sprit och ta bort denatureringssmaken, eller kan man hälla den på skolbänken för att ta bort träsmaken därifrån också?
Inte håken vet jag, det finns så många konstiga böjelser, och tyskarna brukar ju ha en fäbless för schwedische lapp-karva-kåsan mit älk-motiv uzw.thureb; sa:;o) Vad tror du om mig och om min hustru egentligen. Varför skulle hon ge bort en tysk kåsa???
Guckan är bättre än hundratals kaffebehandlingar på att ta bort träsmak från kåsan.
Men jag hoppas inte att din fru tog det alltför personligt. Hade jag bara vetat att det var hon som gett dig den, så hade allt sett så annorlunda ut. Jag ber ödmjukast om ursäkt.
Intressant gucka. Kan man sätta den i T-sprit och ta bort denatureringssmaken, eller kan man hälla den på skolbänken för att ta bort träsmaken därifrån också?
Power Bars
De Bo har på sin hemsida http://www.snabelslash.com/bo/ är ruggigt goda. Snarare ett komplement än heldagsmatsäck dock.
Älgö; sa:Hej
Jag kan varmt rekommendera POWER BAR energikakor m.m med det fyller man på energiförrådet maximalt & vikten är minimal...finns ennergikakor av alla de slag..det är bara att blanda..& inte att förglöma kaffet..!
Mvh Matte
De Bo har på sin hemsida http://www.snabelslash.com/bo/ är ruggigt goda. Snarare ett komplement än heldagsmatsäck dock.
Tillrättaläggande !
Nja...
Det är riktigt att förgräddade pannkakor med björnbärssylt uppfrästa i rikligt med smör i ett Trangiastekjärn på en enevedsbrasa kan få den styggaste färdledare att smälta, eller...
Och beträffande sushin - det är riktigt att jag fick en ynklig ostsmörgåsätande skara på Frisjön att dregla när jag tog fram mina ätpinnar, dukade fram små läckra makirullar som rätteligen var kalla, det var ju misusoppan jag värmde på brasan!
Nåväl, det finns ju en skridskovardag också och då brukar jag köra med en glassburk med pastasallad på fullkornspasta, grönsaker vad som finns hemma, dijonsenap, majjo, gräddfil, div. kryddor och toppat med kalamatas från Alexandras i Saluhallen. Räcker en hel dag, kostar nästan ingenting, bara att môla i sig till första-, andra- och bussåterfärds-fika. Blåbärssoppa i nalgene-lighttermos finns också med.
Palle_Z; sa:En av GLSKs skogsmän har ovanan att alltid göra upp eld så fort det skall rastas ...
bennys; sa:Nämnde skogsman skall tydligen vid ett tillfälle ha värmt sushi över elden också.
Nja...
Det är riktigt att förgräddade pannkakor med björnbärssylt uppfrästa i rikligt med smör i ett Trangiastekjärn på en enevedsbrasa kan få den styggaste färdledare att smälta, eller...
Och beträffande sushin - det är riktigt att jag fick en ynklig ostsmörgåsätande skara på Frisjön att dregla när jag tog fram mina ätpinnar, dukade fram små läckra makirullar som rätteligen var kalla, det var ju misusoppan jag värmde på brasan!
Nåväl, det finns ju en skridskovardag också och då brukar jag köra med en glassburk med pastasallad på fullkornspasta, grönsaker vad som finns hemma, dijonsenap, majjo, gräddfil, div. kryddor och toppat med kalamatas från Alexandras i Saluhallen. Räcker en hel dag, kostar nästan ingenting, bara att môla i sig till första-, andra- och bussåterfärds-fika. Blåbärssoppa i nalgene-lighttermos finns också med.
Min thermos är av japanskt ursprung.
Re: Re: Energi
Jag brukar blåsa luft i slangen efter jag druckit klart. Då slipper man problemet med is i slangen.
Strykarräven; sa:Om ni ska ha något i drickapåse på ryggen under en heldag: Glöm inte att isolera slangen ordentligt och att smådricka ofta så inte slangen fryser igen. Annars är det ett bra sätt att hålla både ryggen och drickan varm.
Jag brukar blåsa luft i slangen efter jag druckit klart. Då slipper man problemet med is i slangen.
Liknande trådar
- Svar
- 19
- Visningar
- 6 M
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg