Bästa löshälsskridskon?

Bästa SNS-skridskon, tack!

att ändra fotvinkeln ger bättre frånskjut och bättre "tag" i isen.

Tappa inte kraft från fot till skena. Att fånga upp torsionskrafter hämmar frånskjutet. Bättre att minska torsionskrafterna med bra teknik och bra placering av skena i förhållande till foten.

Thure

För mig är det ungefär som med snabba kajaker. Dvs vingliga skridskor är bäst under helt ideala förhållanden, men vid längre pass och sämre is går det fortare med lite stadigare skor, då kan jag ligga på för fullt. Just nu kör jag ett par Salomon multi-sko, dvs SNS längdåkningspjäxa där man kan ta bort en bit av skaftet för klassisk åkning. Lagom styv. Medskaftet är den lite för styv till klassisk skidåkning i perfekta spår, men det funkar och är bra i sladdriga spår. Dock skulle även jag vilja ha ett par nya skridskor då mina ... Skyllermark tror jag ... är gamla och tunga.

Altså, vilken skridsko ska jag köpa om jag vill åka med SNS-systemet?
 
Jag har också Skyllermark (den blå). Har inte tänkt på att den skulle vara för tung. Pikmakarn har ju en del lösa skenor i olika prisklasser att välja på. Om jag skulle byta skulle jag köpa rå skena + bindning och borra där det passar mig.
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Skyllermarks blå och röda sidoställbara skridskor

är lite tyngre än den lättaste långfärdsskridskon på marknaden. Det beror på att aluplattan är lite grövre för att tillåta slitsarna som går tvärs ovanför stålskenan. Detta kan man komma runt genom att borra egna hål i en skridsko med lättare platta och mindre totalvikt men det förutsätter att man är nöjd med den sidoförskjutning man får med hänsyn till var de viktiga två skruvarna i närheten av bygeln som bör vara genomgående med mutter på undersidan för att man inte skall köra loss bindningen från plattan om man kör fast med skridskon. Skyllermarks röda löshälsskridsko är "IMHO state of the art" för närvarande med en kortare uppslipning fram än på den blå skridskon.

Men mina egna skridskor med utgångspunkt från en lättare Skyllermarksskridsko är lättare än Skyllemarks blå/röda löshälsskridsko med ställbarhet lateralt .

Thure
 
Tack för svar. Röda ska man ha alltså. Nej mina skridskor är inte alls röda eller blå, dom hette Isa Kevlar (märke?) när dom var nya. Har varit med länge och moddats att passa på allt från kängor och telemarkspjäxor via storskor av plast till längdåkningspjuck. 55 cm långa är dom också.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips