Bacos

Hej

Köpte en sånndäringa bacos häromdan.
Det stod "refrigerate after opening".
Är det nåt man behöver tänka på under sommarcampingen
även om man håller det lufttätt eller är det bara för smakens skull?
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
nielsjonas; sa:
Hej

Köpte en sånndäringa bacos häromdan.
Det stod "refrigerate after opening".
Är det nåt man behöver tänka på under sommarcampingen
även om man håller det lufttätt eller är det bara för smakens skull?

Ingen fara. Det behöver inte kylen mer än rostad lök, så länge du skruvar igen korken håller det läänge. Troligen veckovis i fält och säkerligen månader i skafferiet. Har knaprat mig igenom ganska många burkar nu och det är i alla fall min erfarenhet,
 
Re: ICA

nielsjonas; sa:
Köpte dom i en stor icabutik i götet.
ICA FOCUS vid Liseberg närmare bestämt.
Varför har jag inte letat där? Det borde vara det första stället att leta på med tanke på deras enorma sortiment!
Nu ska jag definitivt köpa och testa. :)
 
i malmö finns det på graces' american store. ibland har de då satt på en klisterlapp där det står att det är mjölkprotein/laktos i, men det stämmer naturligtvis inte.

gott att krydda sojaköttet och pastan mer när man är på tur!
 
Det heter Gray´s American Foodstore och B.C Bacos var ett tag förbjudet i Sverige, pga Red#40, azofärgämne. Tillåtet i dag tack vare EU. Tycker det smakar skit och riktigt bacon håller sig för övrigt riktigt länge i ryggan.

/K
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips