Att torka mat...

Jag skall ut och vandra i Padjelanta i två veckor. Till dess hade jag tänkt att göra eget torrmat.

Är det någon som har erfarenhet av detta?
Hur gör man?
Finns det några fällor?
Vad skall jag undvika?
etc.

Tack i förhand för er hjälpsammhet.
 
Torka mat

Hej!

Jag brukar torka mat till mina fjällturer.Det är viktigt att råvarorna är färska-nymald nötfärs och nyskivad lövbiff t.ex. Jag rekommenderar att du läser boken "Friluftsmat" av Anita Forssell, utgiven av Rabén Prisma/Svenska Turistföreningen. Där finns råd om torkning och tillagning samt liten näringslära. Det tar lite tid att torka själv,men det blir mycket goda måltider så det är värt mödan tycker jag.Hör gärna av dej om du vill ha mer konkreta råd!

Hälsn. BrittMarie
 

Lästips

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Rådjur

Låg värme, länge i ugnen är väl det som gäller.
En höjdar måltid jag bjöds på i närheten av Helags var tärnad torkad marinerad rådjurssadel, torkad svamp stuvning i god sås (tack Magnus). Bara ett tips!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips