Nyheter > Sportlovstider i Sverige

Sportlovstider i Sverige

Från och med nästa vecka startar sportloven i Sverige. Snöbristen är stor i de södra delarna av landet men även utan snö går det att vara ute och njuta av mycket friluftsliv. I fjällen finns det tack och lov gott om snö att åka skidor och pulka på!

I fjällen, från norra dalarna och uppåt, har det snöat ordentligt  vilket gläder många skidåkande sportlovsfirare. Det har också varit friska vindar med snödrev som gör att lavinrisken ökar, men den kan ändras från dag till dag. Ett bra sätt att ha koll på situationen är att titta in på Lavinprognoser.se. där uppdateras läget kontinuerligt och du kan själv vara med och berätta vad du sett eller uppmärksammat på fjället.

Vill du veta hur snöläget är på olika skidorter har snörapporten aktuell status. 

Mest nysnö just nu har Riksgränsen med 378 cm följt av Ramundberget 171 cm och Hemavan 165 cm. (Källa Snörapporten, snödjupet gäller per 6 februari 2020)

Det behövs inte snö för att vara ute och röra på sig och ha kul under sportlovet det är alltid skönt att vandra eller promenera i skogen med matsäck. Kanske sova en natt ute i vindskydd eller i tält och prova att göra upp eld, grilla korv och göra pinnbröd. 

Skridskosugna kan söka konstfrusna isar och plogade banor på skridskonätets karta

För den som vill prova på fiske så bjuder Sportfiskarna in ungdomar till kostnadsfritt Sportlovsfiske i Göteborg och Jönköping med omnejd. 

Många fler sportlovsevenemang presenteras i de lokala tidningarna.

Sportlovsveckorna infaller i år mellan vecka 7 till 11.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook