Outside # 4,2004

Nya Outside finns nu i din butik... Läs mer om vad som finns i detta nummer!

Av: outside

4Utsikt
Sälforskaren Olle Karlsson propagerar för ett nytt tänkande runt miljökonflikten i Östersjön. Världens snabbaste cykel. Naturliga afrodisiakum. Modevärlden tar emot outdoorprylar. SUV:ar med hybridmotorer. PLUS: Vår eventkalender Radar, det hetaste skvallret och Media.

Det vilda livet
Dina Frågor om djur och natur får smarta svar. Kan delfiner och valar andas genom munnen? Hur många älgar finns det i Sverige?

Den hårda vägen
Många multisportlag har svårt att fånga sponsorer. Men inte utvikningstjejerna i Team Playboy X-Treme. Det enda de saknar är självrespekt.

Destinationer
Varför är Nya Zeeland äventyrsresenärens paradis? Är det kulturen, vingårdarna eller ett fantasilandskap som gjort för adrenalinsporter? Vår reporter hittar svaret.

Fullt ös medvetslös
Free Radicals-filmerna är synonyma med den nya skolans skidåkning – en stil som de svenska filmerna skildrade och skapade. Skribenten Jesper Rönnbäck var med från början. Som åkare tog han och hans vänner inspiration från snowboardscenen och utnyttjade berget med en atletisk fantasi som folk i dag tar för given. I dagarna släpps Free Radicals senaste film Serious. Jesper tar tillfället i akt och berättar här hur allt en gång började.

Mot alla odds
Hur känns det att nästan drunkna, överleva en storm och ett skeppsbrott på öppet hav och att kämpa mot hypotermi i 36 timmar? Micke Pettersson berättar om sin otroliga kamp mot döden.
PLUS: Jag vägrar att dö (sida 50), elva grymma överlevnadshistorier där tur, vilja och skicklighet vann.

K2: Det obesegrade berget
Ingen nådde toppen 2003, och det är lätt att förstå. Även om berget är världens näst högsta efter Everest, så är det mycket svårare att klättra. Historien om K2 är otäck, men av någon anledning kan elit-alpinister inte hålla sig därifrån. De är villiga att riskera sina liv på världens farligaste berg.

Prylar
Efter att ha testat en uppsjö av nya vandringskängor – var och en med revolutionerande funktioner, konstruktioner och material – presenterar vi de tolv bästa.

Fysik
Följ vår illustrerade träningsplan för en kul – och skadefri – skidhelg. Ni som inte kan läsa, titta bara på bilderna...

PLUS: vackra bilder om sport och natur i Ögonblick och Exit

I samarbete med

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer

Under Lagos yta

En resa genom Lagos slumområde. 1 kommentar
År 2001 placerade vi ut fem st gömmor för att puffa för den då nya flugan "geocaching". Och faktiskt så har ett par av dem överlevt ända till idag ... 4 kommentarer

Inte din vanliga avstickare

Dag Hammarsköldsleden till Kebnekaise fjällstation i all respekt, denna bildberättelse tar dig på en aning udda tur till samma mål. 8 kommentarer
Med Utsidans funktion Turer kan du knyta ihop allt material - bilder, färdspår, blogginlägg mm - för din resa. 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.