Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Krossgröt blötlagd
Riktigt mättande. De klippta kornen blötläggs för att kunna kokas dagen därpå. Gott med honung och nötter till!
Typ:
Frukost
Portioner/mängd:
2 portioner
Ingredienser:
2 dl kross (vete-, råg-, korn-, havre- eller fyrkornskross)
6 dl vatten
Lite salt.
Gör så här:
- Blötlägg allt över natten.
- Koka i några minuter morgonen därpå.
- Låt stå och värm på igen.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...