Artiklar i kategori Aktivitet/Matlagning

Äppelkaka

Veckans recept - nu är det är dags att lyfta fram en efterrätt. En underbar äppelpaj som kan göras på fjället där varje gram räknas eller på paddelturen där det går att lyxa lite med vikten. Läs mer

Veckans recept - Zuccini och rödbetsplättar

Här är det smarriga färgglada plättar som lätt kan stekas både på muurikka över öppen eld eller i spritkökets stekpanna. Läs mer

Svamprisonotto

Veckans recept ur receptsamlingen är en krämig, riktigt smakrik och mättande risotto Läs mer 3

Pasta med nötbolognese

Veckans recept från Utsidans receptsamling - här är en smakfull vegetarisk pastasås gjord på nötter, grönsaker och soltorkad tomat. Läs mer

Torkad vitkål och morot blir god sallad

En sallad piggar upp och blir bra vitamin- och fibertillskott ute på tur. Vi torkade vitkål och morot, med en dressing till blir det underbart gott. Så här gör du. Läs mer 3

Veckans recept - Thaikyckling med rödcurry i kokosmjölk

Detta är en friluftsanpassad variant av den Thailändska klassikern Paneng Gai. Läs mer

Frysta laxburgare

Det smarta med det här receptet är att du förbereder burgarna innan och stoppar dem i frysen. Läs mer

Vandringsmeny Sarek 2016

Tips på egentorkad mat till sommarens äventyr. Beskrivning av god och varierad fjällmeny från en Sarektur sommaren 2016 Läs mer 9

Grundrecept: torka köttfärs

För att göra det enkelt är hela processen uppdelad i olika steg – bara att följa punkt för punkt. Läs mer 2

Lax i ostsås med Couscous

Rätten är mycket enkel att förbereda och ha med på fjällvandringen. Det är en billig och matig måltid som kan varieras efter tycke och smak med andra ingredienser och kryddningar. Måltiden går dessutom snabbt att tillaga och är därför gassnål. Läs mer 1

Thaikyckling med röd curry i kokosmjölk

Detta är en friluftsanpassad variant av den Thailändska klassikern Paneng Gai. Maträtten är kryddstark och värmer skönt en kylig kväll i fjällen. För några år sedan upptäckte jag att det finns kokosmjölkspulver att köpa och sedan dess har det blivit en riktig favoritingrediens och denna maträtt har alla jag bjudit verkligen gillat. Jag tycker att det blir bäst att torka kycklingfärs. Det går även att torka bitar av kyckling, men de kan vara svåra att få mjuka igen. Oftast använder jag ... Läs mer 3

Recept och artiklar

Sök ord i texten

Recept

Logga in