Bloggar > Ullis blogg > Djurspår

Ullis blogg

Hit och dit i vår vackra natur.

Djurspår

Nu när snön har kommit då kan man se hur djuren rör sig. Visst kan man se spår i marken annars också men i snön ger även de små djuren avtryck. Räv- och harspåren hade snöat över när jag var ute men lite andra spår fick jag med på bild.

Det här bävergnaget hittade vi på landet, det var det enda trädet vi kunde se som var tuggat på, kan det ha varit en bäver på genomresa? Vi får se till våren om vi har fått en bäverfamilj till granne. Det rinner en å cirka 10 meter från där trädet står.

Här har rådjuret smugit över, vi brukar ofta se dem beta på ängarna men inte denna gång och det är kanske inte så konstigt när ängarna blev snötäckta.

En musöverfart, kanske de har matförråd  där inne i buskaget.

Ekorren hoppar ner från granen och upp i nästa, det var gott om ekorrspår just här.

En liten vacker och dunig fjäder låg alldeles ensam i snön, någon som har en gissning på vad det kan vara för fågel? Den var ungefär fyra centimeter på längden.

Alla träd har inte tappat sina löv ännu så de kan singla ner med snöflingorna och landa mjukt och skönt i den vita vadden. Snart är det översnöat.

Tungt lägger sig snön på träden, det knakar ibland och många träd mister en och annan gren, särskilt tallar brukar få sina grenar knäckta. Granen rakt fram verkar ha fällt in sina grenar.

Det är fantastiskt när det kommer så här mycket snö, det blir ett helt annat landskap och mycket tystare än annars.

Nästa tur i snön borde väl bli på skidor.

Inlagt 2016-11-09 16:50 | Läst 6560 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar