Bloggar > Sahlstens Granbacke > Varför så långt?

Sahlstens Granbacke

Här skriver jag ner en del tankar och funderingar kring livet på landet och utflykter till naturen.

Varför så långt?

Hittade en stuga på nätet, till Salu för 90 000 kr. Stugan finns i Jämtland, mitt favoritlandskap (förutom Västkusten, där jag bor). Var där för några år sedan och hade en fantastisk vecka ihop med ett par kompisar. Tänker att det skulle vara fantastiskt att komma upp till en stuga, installera sig och ägna en vecka åt att flugfiska och laga enkel mat. Men varför är det så långt dit? Att köra över nio timmar gör man inte över en helg precis. Får stilla min fantasi och hitta på något annat tror jag? Kanske utnyttja det som finns närmare? Kan ju alltid utveckla fisket efter havsöring eller makrill när man ändå är ute med kajaken? 

En vecka i Jämtland som fortfarande efter några år ger energi till livet. Nu börjar det suga i kajaktarmen också. Känner ett behov av att komma ut, skitväder. Men man ska väl paddla även i väder som inte är sol och fina förhållanden? Har tankar om att ge mig ut i riktigt skitväder en dag och känna på den delen av naturens kraft. Självklart med säkerhet främst. 

Att landa på en klippa och laga lite mat i lugn och ro är en upplevelse i sig. Ganska otroligt egentligen hur fort man faller tillbaka till naturen, hur fort man får kontakt med sina rötter. Tragiskt hur lite folk i allmänhet bryr sig om sitt ursprung och sin koppling till naturen. Hade de vetat och verkligen förstått hur viktig naturen är för oss så hade nog fler varit rädda om sin livsnerv. Hoppas verkligen att det attityden ändrar sig snarast. 

Inlagt 2017-07-30 09:21 | Läst 7184 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-07-30 10:09   ckm
Är i Jämtland just nu, varit här en del gånger innan och det är lätt värt alla timmarna i bilen :) det tysta, det vackra. Kunna traska fritt med ryggan, inte möta så många.
Laga till lunchen/middagen vid vattnet - spana ut över ytan och känna lugnet. Känna tystnaden i öronen.

Köp stugan! Du kan alltid hyra ut den under perioder.
 
2017-07-30 11:12   Jonas Sahlsten
Tack för de inspirerande orden :) Ja, visst är det värt timmarna i bil...får hålla drömmen vid liv ett tag till.
Må väl!
 
2017-07-30 15:44   pack
Intressant läsning på din nya blogg. Ser fram emot fortsättningen!
 
Svar 2017-07-31 00:43   Jonas Sahlsten
Tack, kul att du gillar det som skrivs ner :)
 
2017-07-31 09:02   Grimmer
Människan behöver naturen för att må bra! Ett gäng grannar och jag har börjat snickra på ett vindskydd strax in i skogsbrynet. Ett par hundra meter bara så är man i en annan värld, i lugn och frid. Höll på att komma försent till en kompis igår när jag var vid vindskyddet, tiden går så fort där...
 
Svar 2017-07-31 18:21   Jonas Sahlsten
Håller med dig till hundra procent, vi behöver naturen...troligen mer än vad vi tror. Ja, visst är det så...tiden går fort och står stilla på samma gång...på nåt märkligt sätt :)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!