Här skriver jag ner en del tankar och funderingar kring livet på landet och utflykter till naturen.

Jag är i grunden biolog och allt som har med naturen att göra ger mig kraft. Det finns mycket man vill göra men ack så lite tid.Kajakpaddling är det jag främst ägnar mig åt. Skidåkning på längden och utför är också riktigt skönt och roligt. Här kan man ju skriva hur mycket som helst. Om någon orkat läsa och känner för att hitta på något så hör gärna av er.

Användarnamn: josah

Intressen: Fågelskådning, Fiske, Vandring, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Utförsåkning, Tycker om att fotografera, måla och meditera.

Mer på profilsidan


Varför så långt?

Hittade en stuga på nätet, till Salu för 90 000 kr. Stugan finns i Jämtland, mitt favoritlandskap (förutom Västkusten, där jag bor). Var där för några år sedan och hade en fantastisk vecka ihop med ett par kompisar. Tänker att det skulle vara fantastiskt att komma upp till en stuga, installera sig och ägna en vecka åt att flugfiska och laga enkel mat. Men varför är det så långt dit? Att köra över nio timmar gör man inte över en helg precis. Får stilla min fantasi och hitta på något annat tror jag? Kanske utnyttja det som finns närmare? Kan ju alltid utveckla fisket efter havsöring eller makrill när man ändå är ute med kajaken? 

En vecka i Jämtland som fortfarande efter några år ger energi till livet. Nu börjar det suga i kajaktarmen också. Känner ett behov av att komma ut, skitväder. Men man ska väl paddla även i väder som inte är sol och fina förhållanden? Har tankar om att ge mig ut i riktigt skitväder en dag och känna på den delen av naturens kraft. Självklart med säkerhet främst. 

Att landa på en klippa och laga lite mat i lugn och ro är en upplevelse i sig. Ganska otroligt egentligen hur fort man faller tillbaka till naturen, hur fort man får kontakt med sina rötter. Tragiskt hur lite folk i allmänhet bryr sig om sitt ursprung och sin koppling till naturen. Hade de vetat och verkligen förstått hur viktig naturen är för oss så hade nog fler varit rädda om sin livsnerv. Hoppas verkligen att det attityden ändrar sig snarast. 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2017-07-30 10:09   ckm
Är i Jämtland just nu, varit här en del gånger innan och det är lätt värt alla timmarna i bilen :) det tysta, det vackra. Kunna traska fritt med ryggan, inte möta så många.
Laga till lunchen/middagen vid vattnet - spana ut över ytan och känna lugnet. Känna tystnaden i öronen.

Köp stugan! Du kan alltid hyra ut den under perioder.
 
2017-07-30 11:12   Jonas Sahlsten
Tack för de inspirerande orden :) Ja, visst är det värt timmarna i bil...får hålla drömmen vid liv ett tag till.
Må väl!
 
2017-07-30 15:44   pack
Intressant läsning på din nya blogg. Ser fram emot fortsättningen!
 
Svar 2017-07-31 00:43   Jonas Sahlsten
Tack, kul att du gillar det som skrivs ner :)
 
2017-07-31 09:02   Grimmer
Människan behöver naturen för att må bra! Ett gäng grannar och jag har börjat snickra på ett vindskydd strax in i skogsbrynet. Ett par hundra meter bara så är man i en annan värld, i lugn och frid. Höll på att komma försent till en kompis igår när jag var vid vindskyddet, tiden går så fort där...
 
Svar 2017-07-31 18:21   Jonas Sahlsten
Håller med dig till hundra procent, vi behöver naturen...troligen mer än vad vi tror. Ja, visst är det så...tiden går fort och står stilla på samma gång...på nåt märkligt sätt :)
 

Läs mer i bloggen

På senare tid...

Det var ett bra tag sedan jag skrev ner något om mitt uteliv. Nu känner jag att det är dags igen, det har ju hänt lite och det är något meditativt med att föra journal. Varför inte göra det i bloggformat? Det börjar med att jag för drygt två år sedan skaffade en kompis, en Staffordshire bullterrier som heter Charlie.

Mörkt

Skön tur...igen.

Tog en dagstur i hemmavatten, Billdal. Det var där man började paddla och vattnen är ganska kända. Fast jag har inte lyckats lära mig namnen på öar och holmar ännu. Spelar egentligen mindre roll, har mina egna associationer till olika platser. På något sätt så föredrar jag också att mest driva omkring och sätta mig på en klippa utan att fundera så mycket på vart den är eller vad den heter. 


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...