Sahlstens Granbacke

Här skriver jag ner en del tankar och funderingar kring livet på landet och utflykter till naturen.

Mörkt

Det är verkligen mörkt och trist ute. Man får tänka att man inte bor på västkusten för den vackra vinterns skull. Man bor där av andra anledningar. Som närhet till havet och en av världens bästa städer Göteborg, och det är undersökningar som pekar på det. Ett nöje är att besöka olika sidor med inspiration om Bushcraft...eller som man säger på svenska friluftsliv. Lite coolare att säga bushcraft och visst ligger det något mer i det ordet än bara friluftsliv!? Hur som helst, inspiration är bra. Tänker att jag ska försöka få till minst en övernattning ute varje månad. Självklart inget löfte, gillar inte den typen av löften när det handlar om känsla och sinne. Har ju investerat i en tarp som verkar vara mycket användbar. Ska bara öva på att sätta upp och tar ner den smidigt. Tänker att den ska slitas ut, för det är ju meningen med saker som tält, sovsäckar, kök...osv. De ska slitas ut eller åtminstone så får man göra ett gott försök. 

Efter kajak-kursen i höstas har jag med tydlighet konstaterat att jag är en stolt fika-paddlare. Det ska ju vara skönt att vara ute och det finns ingen anledning till att vara macho och paddla i höga vågor nära klipporna. Gör man inte det så finns ingen anledning att vara rädd för klipporna. Själva syftet med paddlingen är ju lugnet, upptäckten och sinnesnärvaron i nuet. Att man iakttar naturen där man är. Det är syftet för mig i alla fall och det står jag för. Självklart så är det viktigt att testa på vågor, att undervisas i räddning och säkerhet. Sen kan man välja att ge sig ut eller inte. Bra va? 

Men just nu får man sitta inne i soffan och sippa på en whisky och inspireras av internets många källor till just inspiration. 

Inlagt 2017-12-28 09:09 | Läst 5503 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!