Här skriver jag ner en del tankar och funderingar kring livet på landet och utflykter till naturen.

Jag är i grunden biolog och allt som har med naturen att göra ger mig kraft. Det finns mycket man vill göra men ack så lite tid.Kajakpaddling är det jag främst ägnar mig åt. Skidåkning på längden och utför är också riktigt skönt och roligt. Här kan man ju skriva hur mycket som helst. Om någon orkat läsa och känner för att hitta på något så hör gärna av er.

Användarnamn: josah

Intressen: Fågelskådning, Fiske, Vandring, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Utförsåkning, Tycker om att fotografera, måla och meditera.

Mer på profilsidan


Mörkt

Skön tur...igen.

Tog en dagstur i hemmavatten, Billdal. Det var där man började paddla och vattnen är ganska kända. Fast jag har inte lyckats lära mig namnen på öar och holmar ännu. Spelar egentligen mindre roll, har mina egna associationer till olika platser. På något sätt så föredrar jag också att mest driva omkring och sätta mig på en klippa utan att fundera så mycket på vart den är eller vad den heter. 

En dagstur på havet.

Vaknade strax före fem på morgonen, vet inte varför? Misstänker att det var för att jag kvällen innan packat bilen och lagt upp kajaken på taket för att åka till Marstrand. Tog det dock väldigt lugnt och mediterade en halvtimma, eller vad man ska kalla mina försök att tygla tankarna!? Stundvis går det ganska bra, får nog fortsätta att öva. 

Varför så långt?

Hittade en stuga på nätet, till Salu för 90 000 kr. Stugan finns i Jämtland, mitt favoritlandskap (förutom Västkusten, där jag bor). Var där för några år sedan och hade en fantastisk vecka ihop med ett par kompisar. Tänker att det skulle vara fantastiskt att komma upp till en stuga, installera sig och ägna en vecka åt att flugfiska och laga enkel mat. Men varför är det så långt dit? Att köra över nio timmar gör man inte över en helg precis. Får stilla min fantasi och hitta på något annat tror jag? Kanske utnyttja det som finns närmare? Kan ju alltid utveckla fisket efter havsöring eller makrill när man ändå är ute med kajaken? 

Nu börjar det suga i kajaktarmen också. Känner ett behov av att komma ut, skitväder. Men man ska väl paddla även i väder som inte är sol och fina förhållanden? Har tankar om att ge mig ut i riktigt skitväder en dag och känna på den delen av naturens kraft. Självklart med säkerhet främst. 

Planering...

Sitter hemma och funderar på min nästa tur i kajaken. Marstrand lockar, kanske mest för att mycket tid i min ungdom ägnades åt det området. Vi badade, fiskade och gick på krogen då och då. Men aldrig någon paddling, hade inte upptäckt tjusningen med paddling på den tiden. Det kommer att bli kanon, blandning av gamla minnen och nya upplevelser. 

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.