Här skriver jag ner en del tankar och funderingar kring livet på landet och utflykter till naturen.

Jag är i grunden biolog och allt som har med naturen att göra ger mig kraft. Det finns mycket man vill göra men ack så lite tid.Kajakpaddling är det jag främst ägnar mig åt. Skidåkning på längden och utför är också riktigt skönt och roligt. Här kan man ju skriva hur mycket som helst. Om någon orkat läsa och känner för att hitta på något så hör gärna av er.

Användarnamn: josah

Intressen: Fågelskådning, Fiske, Vandring, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Utförsåkning, Tycker om att fotografera, måla och meditera.

Mer på profilsidan


Planering...

Sitter hemma och funderar på min nästa tur i kajaken. Marstrand lockar, kanske mest för att mycket tid i min ungdom ägnades åt det området. Vi badade, fiskade och gick på krogen då och då. Men aldrig någon paddling, hade inte upptäckt tjusningen med paddling på den tiden. Det kommer att bli kanon, blandning av gamla minnen och nya upplevelser. 

På nittiotalet höll jag på en del med dykning på västkusten och det var ju meditation på hög nivå. Tyvärr så flyttade jag till Uppsala och dykningen försvann. Jo, jag kunde tagit med mig det dit. Men det hade ju såklart inte varit samma sak när man växt upp på västkusten. Redan som liten pojk fiskade man strandkrabba och plockade musslor. Nu har kajaken samma funktion som dykningen, nästan. Meditation i kajaken och under alla strandhugg ger ju så mycket energi till resten av livet som rusar fram som ett tåg. Längtar!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

På senare tid...

Det var ett bra tag sedan jag skrev ner något om mitt uteliv. Nu känner jag att det är dags igen, det har ju hänt lite och det är något meditativt med att föra journal. Varför inte göra det i bloggformat? Det börjar med att jag för drygt två år sedan skaffade en kompis, en Staffordshire bullterrier som heter Charlie.

Mörkt

Skön tur...igen.

Tog en dagstur i hemmavatten, Billdal. Det var där man började paddla och vattnen är ganska kända. Fast jag har inte lyckats lära mig namnen på öar och holmar ännu. Spelar egentligen mindre roll, har mina egna associationer till olika platser. På något sätt så föredrar jag också att mest driva omkring och sätta mig på en klippa utan att fundera så mycket på vart den är eller vad den heter. 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.