Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, snarare än strapatserna.

Har börjat bli vuxen och lärt mig att uppskatta naturen och dess oerhörda rikedomar mer och mer. Jobb, barn och andra intressen inkräktar dock ganska mycket på den lilla tid man har, så jag kommer inte ut så ofta som jag skulle vilja. Har blivit mycket inspirerad av "Fjäderlätt vandring" av Jörgen Johansson.
Drömmer just nu om att vandra genom Liechtenstein, i Slovenien och i Norge.
Jag har också fastnat i Gör-det-själv-träsket. Det är ju roligt både att skapa, och om detgår, spara pengar på att göra själv istället för att köpa dyra märkesprylar. Har under vintern 2007-08 lyckats sy mitt eget lilla tvåmanstält, och är mäkta stolt. Under kommande vinter kanske det blir en lättviktsryggsäck. Vi får se.

Användarnamn: Öhrnell

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Foto, Utförsåkning, Resor, Styrdans, släktforskning, gör-det-själv

Mer på profilsidan


Nu har man blivit SÅN

En sån där som sitter och lusläser fjällkartor och planerar fjällvandring. I år lutar det åt en rundvandring i Hemavan, in mellan Sytertopparna från öster. Åtminstone går rutten åt det hållet i min hjärna. Jag kanske ska ventilera det med min bättre hälft innan vi står där på parkeringen och ska börja gå...

Det verkar som en fin tur, men den leder mig ju in på Kungsleden. Jag vet inte varför, men det ger mig samma känsla som om jag skulle ha bokat en charterresa till Turkiet under högsäsong. Det vill säga föga originellt, men förmodligen populärt av en anledning. Det låter bara så stort med just 'Kungsleden'. Lite förpliktigande på något vis. Och tänk om det är fullt med folk? Men hur det nu är så har vi kommit fram till att det nog är bäst att vandra på led. Vi har en förmåga att hamna i blockterräng eller enrissnår när vi ger oss ut på okänd mark annars, och även om den typen av äventyr visserligen har sin tjusning, så känns det inte helt rätt alla gånger. Det är ju faktiskt inte så dumt att gå där andra redan har trampat upp stigen, särskilt när man inte har obegränsat med tid. Fjällen är väl lika vackra ändå?

Äntligen har jag kommit igång!

Tack Peter, Håkan, Birgitta och alla ni andra som gett mig en välbehövlig spark i baken. Nu har arbetslusten kommit krypande, och det är dags att göra något åt det!

Äntligen ska jag sy mitt alldeles eget tarptält - Drommen 1!

Sida: Första Föreg. 1 2 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.