Bloggar > Mina Jörnisar och jag - det kunde ha varit ...

Mina Jörnisar och jag - det kunde ha varit ett liv på vägarna...

En friluftsblogg. Friluft såsomi kängor, ryggsäckar och tält. Och lite annat också kanske.

Helgtur i kajak

"... vi har eld, vi har kött, vi har brännvin till tröst... Det är helg här djupt uti skogarnas ro..."

                                     /Dan Andersson

Sjön ligger spegelblank framför oss. Elden sprakar. Kolbullarna är uppätna och magen mätt. 

Sonen och jag är ute med kajakerna och ska tälta. Solen går ner snabbt nu i slutet av september. Skymningen löste snabbt av maten och nu är det mörkt. 

För ordningens skull bör det väl framhållas att sonen dricker Montain Dew istället för starkt. Men eftersom flaskan är så gräsligt ful och Andersson inte lyckades få in det i sin dikt så fick den helt enkelt inte vara med på vinjettbilden.

Vi har väl paddlat några kilometer idag på eftermiddagen, men det vore en överdrift att säga att vi tog ut oss. Sonen tog dock coolhetspriset som vanligt. 

En bra lägerplats spanade jag ut redan förra veckan vid krokiga tallen, så vi visste vart vi skulle.

Och ja, nu ligger vi här på varsitt liggunderlag och tittar in i elden och pratar precis som man gjorde när jag var ung och höll på med friluftsliv på riktigt. Men vi är ju också moderna människor så lite bloggande och allmänt pickande på våra telefoner hinns ju också med .... :-p

Ha en god kväll och kom ihåg att ge er ut på tur så snart ni kan igen! Nyttigt för både kropp och själ. Och det är sen gammalt! 

Postat 2016-09-24 20:44 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

De små turerna

Idag blev det en improviserad korttur hemmavid. Eller i grannkommunen i alla fall. Fast ska man vara riktigt kinkig är det grannkommunens grannkommun.

I vilket fall så är det att räkna som hemma. Såsom i motsats till långt borta. Friluftsliv behöver ju inte vara så komplicerat och storartat alltid. Någon skrev här på Utsidan om att hitta storheten i det lilla.

Man behöver ju inte planera veckor i förväg, åka långt eller ha en massa avanserad utrustning för att få upplevelser. Det är ju bara att packa det mest nödvändiga i ryggan och ge sig av.

Två varmakoppen och två mackor. Tält, sovsäck och liggunderlag. En och en halv liter vatten. Kök. Och lite torkat renkött. Mer behöver man knappast för en kväll och en morgon i skogen. 

Sen får man ligga och stirra i elden och lyssna till vindens sus. Mörkret är kompakt. 

Ovan trädkronorna tindrar stjärnorna. Det är fortfarande varmt på kvällen, men det är friskt och klart. Hösten har nog faktiskt kommit. Hösten är en bra tid för att gå på tur. För att upptäcka storheten i det lilla. Eller i alla fall storheten i grannkommunen. 

God tur i höstmörkret!

Postat 2016-09-03 22:07 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!