<% if (!$currentUser): %> Logga in <% else: %> Logga ut <% endif %>

Mina Jörnisar och jag - det kunde ha varit ett liv på vägarna...

En friluftsblogg. Friluft såsomi kängor, ryggsäckar och tält. Och lite annat också kanske.

En vinterhelg i november

Det blir ett litet bonusinlägg eftersom jag ju har lite fina vinterbilder från mitt vackra Dalarna. Helgen vecka 45 är de tagna.

Solen är officielt uppe sen en timme ungefär, men den får kämpa på rejält för att klättra upp över de trädklädda bergen. Ån slingrar sig helt stilla genom det vita landskapet. Allt är lugnt. Allt är stilla.

Precis under den lägsta punkten i trädridån kan man skymta en gammal foderhäck. 

Jag och farfar vid samma foderhäck. Gissningsvis 1978 eller -79. Då låg den i storskogen. Och det var oäääändligt långt att gå dit. I själva verket är det hela 150 meter... 

En aspekt på längtan: Att stå på pass i -11 grader i skuggan och sakta, sakta se solen krypa närmre...

Ett av naturens alla underverk: en myromgärdad skogstjärn. Lika vackert oavsett årstid.

Upplega. Rent, fluffigt och inbjudande.

I ingressen till den här bloggen står det ju att den skulle handla om bla kängor. Har inte blivit jättemycket av den varan, men här kommer lite grann i alla fall. På lördagen hade jag mina vanliga vandrarkängor, men då frös jag också om fötterna. Men eftersom jag lovat mig själv att sluta frysa när jag är ute så gjorde jag slag i planen att köpa ett par bra vinterkängor. En tur till en ledande svensk kängtillverkare från Jämtland, med butik i Insjön, resulterade i ett par sådana. Filtladdar och filt/cellplast innersula. Ändå plats för sockor. Kräver rymlig läst.

Hade helst köpt ett par liknande fast från en annan, mindre, svensk kängtillverkare från Västerbotten, men de är så rysligt svåra att få tag på numera, sen Försvarsmakten blivit storkund där. Nåja, de här är säkert lika bra... Frös inget på söndagen kan jag ju säga.

Ett annat sätt att bli varm är ju förstås att elda. Tjärvedsstubbar är lite roliga: karva loss lite flisor från kanten och börja med sen kan man elda direkt på stubben och det tar sig ändå.

Kaka!!!! *mums, mums*

Önskar jag kunde önska er alla en snar god vintertur, men eftersom riktig vinter snart är lika ovanlig som lottovinster i större delen av landet får jag nöja mig med att önska er alla åtminstone några dagar med snö någon gång under säsongen. Eller en lottovinst om ni nu hellre föredrar det. 

Inlagt 2016-11-22 21:44 | Läst 3318 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!

<% if (false): %> <% endif %>