Tankar kring mina olika äventyr.

Användarnamn: bensson

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Dykning, Vandring, Navigering, Foto, Segling

Mer på profilsidan


Sponsorer!

Hurra! Jag har fått lite sponsorer! För några veckor sedan så träffade jag en representant för valla-företaget Toko, och jag berättade om mitt äventyr. Som bekant ligger Älvdalen inte långt från Wasalopps-rännan ner till Mora och mannen jag träffade skall förse Wasaloppet med valla. "Jag skall se om jag har något över...." En full påse med olika sprayer och burkar och tillochmed en snö termometer fanns med. "Vill du ha mer så säg till" fick jag också som löfte. En bra dag.

Idag var ännu en sån där bra dag. Det blev klart med STF att jag skall få tjugofems stycken så kallade logikuponger. De ger mig gratis logi i SFT´s stugor och Fjällstationener i mån av plats vill säga. Det ger mig en väldigt skön frihet att kunna ta in på stugorna utan att vara orolig för ekonomin. I mitten av sträckan finns endast ett fåtal ställen där jag kommer passera stugor med STF värdar i, men längre norrut ligger de på ett pärlband och nära nog alla har nödtelefon. Jag har nämligen lagt rutten så att jag skall lätt kunna nå en nödtelefon. Och många stugor har bastu. (Myser) Jag lär inte lukta hallontårta precis, så jag kommer ta någon vilodag där jag vet att det vankas bastu. En kul grej jag kom på är att när jag vandrade kungsleden, så rakade jag av mig skägget i Sälka och om jag gör det den här gången, blir det en tradition. Jag kan då säga att jag brukar faktiskt alltid raka mig i Sälka på mina expeditioner. Vi får se. Det blir iallafall en lång bastu i Sälka, det är givet.

Det drar verkligen ihop sig nu. För er som glömt, är resan beräknad att gå av stapeln den 15/2. Jag startar i Grövelsjön och går till Abisko. Jag börjar sova oroligt på mornarna nu, jag är liksom orolig för att jag skall ha glömt något. Ni vet hur moronspöken kan fungera. Det är bara att gå upp, skriva ner alla tankarna och ta itu med dem när dagen börjat. Det som stör mig i min reseplan är det daktum att jag faktiskt gå på en guideutbildning och att vi hela tiden är ute i fält. Jag rör om i pulkan, använder saker hela tiden, men samtidigt ger det erfarenhet hela tiden. Mina lärare, speciellt min goda vän Mange visar stort tålamod med mig. Jag får låna en det ena än  det andra för att testa olika lösningar. Stor hjälp. Tack Mange!

Jag skall försöka hinna skriva ett inlägg om maten jag skall äta och så skall jag lägga upp min rutt här också, så får vi se om det står några läsare med blåbärssoppa längs vägen! :)

Henrik

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-01-28 07:28   peter1969
Vore intressant att se den planerade rutten även om jag inte lär ha tid att stå ute med blåbärssoppa i "mina" fjäll.
 
2009-01-28 07:31   brigas
Vad fint att du fått stugkuponger.Omväxling mot det ensamma(?) tältandet kommer nog att uppskattas fullt ut.
 
2009-01-28 08:25   Öhrnell
Det vore kul (för oss vanliga dödliga) att ha en sändare på dig så att vi kunde följa din väg genom fjällvärlden. Synd att man kommer att vara så långt bort att man inte kan stå bredvid spåret med tuta, flagga och hejarop. Och kanske en kaffetermos? Kul att du äntligen fått lite sponsorer!
 
2009-01-28 13:28   bensson
Ulrika: Jag kommer ha en sändare på mig som visar på ett webb interface via Googlemaps var jag befinner mig. Tidigare har jag nämnt att ett jag har en manick som heter Spot, och den kommer jag ha på hela tiden för att lämna ett snigelspår genom vår fjällvärd. Jag skall bara se till att tekniken fungerar så kommer jag posta en länk till den sidan där pluttarna kommer att finnas. Tänkte faktiskt på mina trogna läsare när jag skaffade den funktionen, så att ni kan gå in på kafferasten för att se var jag befinner mig idag. /Henrik
 
2009-01-28 21:26   BrittMarie
Så bra med lite sponsring! Vallor är dyrt, var och handlade det häromdagen. Logikuponger låter också bra och användbart!
Kul att vi kommer att kunna följa din tur!
 
2009-01-29 12:23   Skogsanna
Jag ser också fram mot att få följa din tur framåt i fjällvärlden. När går du i mål i Abisko då? Det är väl enda chansen vi har att dela ut blåbärssoppa till dig.
 
2009-01-29 22:55   bensson
Anna: jag kommer att lägga upp rutten veckan innan jag åker, men jag räknar med att gå imål i början av april, typ 2-3 april. Blåbärsoppan kan också bytas ut mot en stor mellis om det är i Abisko du kommer stå. :)
 
2009-02-15 14:53   StoraBerg
Låter som ett härligt äventyr. Önskar lycka till på resan!
 

Läs mer i bloggen

Tror du att du är indian eller?

En compoundskytts vardag.

Test av Tentsile Flite

Då har jag testflugit min Flite. Den kom igår strax innan lunch. Barnen och jag gick ut efter lunch och testade att hänga upp den. Jag hade tittat ganska många gånger på instruktionsvideon från hemsidan. Det var ganska lätt att få upp den så att den kom i luften. Det gick bra att spänna upp den hårt, som man skall. Den skall inte hänga som en hängmatta, utan vara hårt spänd.

Flygande tält

Jag älskar tält. Allt det står för. Tryggheten, värmen, att vara ute på äventyr. Jag har testat massor av olika, små och stora. Vinter som sommar. Jag har testat kompisars tält, jag har ägt många som jag sålt vidare, då kanske någon detalj gjort att tältet på andra sidan staketet såg lite bättre ut. 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.