Tankar kring mina olika äventyr.

Användarnamn: bensson

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Dykning, Vandring, Navigering, Foto, Segling

Mer på profilsidan


Skanderna rapport.

Lite uppdatering på vad som hänt sedan sist.

Jag har köpt en pulka nu som jag tror att jag skall bli nöjd med. Jag resonerade så att jag ville ha en stor pulka, då jag kommer vara borta länge och kommer behöva en hel del utrustning. Jag vill också kunna ligga i den i en nödsituation och då funkar det inte med en liten. Vidare kommer jag kunna hålla låg tyngdpunkt iochmed att jag kommer kunna sprida ut lasten över hela pulkan och inte bygga på höjden. När de kraven var specade tittade jag på Acapulka och Fjellpulken på olika modeller och storlekar. Även Segerbaden den svenska pulkan kikade jag på men de har slutat tillverka pulkor. Bestämde mig för en Acapulka och skickade efter prisuppgifter på de olika modellerna jag valde mellan, men fick en liten shock när jag fick reda på att de kostade 800 Euro utan moms och skatt. Skulle hamna på över 10.000kr. och det utan skacklar och sele. Misstrogen tog jag mig en sväng på Blocket och se, där fanns en armé pulka till salu för 1500:-. Den är 210cm och 50cm bred. Inte vägt den, men gissar på 12kg. Men alternativen går inte, så det får bli denna. Vikt kostar pengar. Acapulka hade en 210cm pulka också som vägde 4kg tror jag men den kostar å andra sidan 36000kr...

Vidare har jag investerat i nya skalkläder. De jag hade trivs jag inte i och eftersom jag skall bo i dem i två månader kände jag att jag kommer behöva riktiga doningar. En fet dunjacka blev det också. Det var dyrt men kände att på de sakerna kan jag inte snåla.

Har kört däckträning 13 ggr á 5km, spinnat 3ggr, cirkelträning 2ggr. gym 2 gr och simmat en gång sedan den 16augusti. Fått upp OwnIndex till 48. Det går långsamt men stadigt uppåt. Enligt klockan har jag bränt 21581KCal. Jag väger nu 86,8kg. Mycket benmuskler blir det... Däckträningnen är perfekt för det jag skall göra. Jag har blivit starkare i magen och jag kapar tiden på 5:an för varje gång nu. Skall öka belastningen med ett bildäck till på traktordäcket. Jag känner mig väldigt stark när jag drar och det bygger självförtroendet.

På lördagen den 4/10 skall skolan ha öppethus och samtidigt skall det tävlas i Timbersport på skolområdet. Systrarna Graaf kommer och Ulrika får tv4s väder skall närvara. Lite halabalo m.a.o. Då kommer jag att deltaga på gräsmattan framför skolan genom att dra barn i pulkan för 10kr/varvet och pengarna skall gå till WWF. Där skall jag försöka göra lite reklam för resan och försöka samla in pengar till WWF enligt formeln tidigare i bloggen. Och får tränat samtidigt. Vem vet, kanske systrarna får en liten skjuts de med? :) Spännande att se folks reaktion på projektet. Jag har skrämt några infödingar här med däcket bakom mig på vägarna, men de lyckönskar mig när vi skiljs åt så det är säkert ok.

Projektet lever definitivt vidare och jag längrar nu ut. Skall återkomma med en rapport från det mentala planet, skall bara formulera mig lite, så välkommen tillbaka.

Henrik

ps. Jag har börjat anlägga skägg nu för att hålla hakan varm. Ni får en skönhets rapport på det också vad det lider... ;) ds

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-09-30 05:51   Staffan Andersson
Jag tycker definitivt du ska fortsätta hålla utkik efter en lättare pulka. Ser jag nån ska jag hojta, för den där är i tyngsta laget även med däckträning =)
 
2008-09-30 07:31   peter1969
Jag börjar ha 40-årskris (enligt mina vänner) så jag tycker att det här verkar vara ett kul projekt. Det hade jag inte tyckt för 20 år sen.....

Det går inte att låna/hyra en pulka någonstans? Det borde väl finnas någon vänlig själ som kan låna/hyra ut sin pulka för ett sånt här enastående projekt?
 
2008-09-30 21:56   Öhrnell
Ser skamlöst fram emot skäggrapporten! Vilken kul idé att ta betalt för att dra ungar i pulka. Ponnyridning har väl de flesta knattar varit med om, men knappast att bli dragna i pulka på gräsmatta. Roligt att höra att det går framåt för dig. När är det resan ska börja nu igen?
 
2008-09-30 22:54   bensson
Peter och Staffan: jag har vägt pulkan och den väger 11kg nästan exakt. Kommer att leta efter en lättare pulka, men tror det blir svårt att hitta något. Men säg gärna till om nihittar någon lättare variant, jag är inte själv plågare på det sättet.

Ulrika: Tanken är att jag skall börja gå den 15/2. 2009. Skall värma upp och testa utrustningen ordentligt genom att åka Sälen-Grövelsjön innan jul. Till dess skall hela utrustningen vara komplett. Är tanken...och skägget har slutat klia nu, så nu skall jag bara ståut ett tag när jag tittar i spegeln... ;) Henrik
 

Läs mer i bloggen

Tror du att du är indian eller?

En compoundskytts vardag.

Test av Tentsile Flite

Då har jag testflugit min Flite. Den kom igår strax innan lunch. Barnen och jag gick ut efter lunch och testade att hänga upp den. Jag hade tittat ganska många gånger på instruktionsvideon från hemsidan. Det var ganska lätt att få upp den så att den kom i luften. Det gick bra att spänna upp den hårt, som man skall. Den skall inte hänga som en hängmatta, utan vara hårt spänd.

Flygande tält

Jag älskar tält. Allt det står för. Tryggheten, värmen, att vara ute på äventyr. Jag har testat massor av olika, små och stora. Vinter som sommar. Jag har testat kompisars tält, jag har ägt många som jag sålt vidare, då kanske någon detalj gjort att tältet på andra sidan staketet såg lite bättre ut. 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.