Tankar kring mina olika äventyr.

Användarnamn: bensson

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Dykning, Vandring, Navigering, Foto, Segling

Mer på profilsidan


Förena nöje med nytta.

Jag tänkte förena nöje med nytta. Här kommer jag att behöva Er hjälp. Tips, idéer, glada tillrop, vad som helst.

Jag tänkte åka för VärldsNaturFonden, WWF. Med det menar jag att jag skall erbjuda vem som helst att skriva ett kontrakt med miljön, att skänka pengar till WWF för varje mil jag tillryggalägger. Formeln är enkel. Jag åker skidor. Jag åker en mil. det blir en krona. Åker jag en mil till blir det två kronor. På det sättet blir det en del, för det är långt. En krona milen ger 130kr. Tio kronor ger 1300 kronor och så vidare. Företag bör kunna skänka minst 100kronor milen tycker jag. Det blir en ordentlig sudd till moderjord. Inget är bestämt kring hur allt detta skall gå till, men viljan och idén finns.

Varför? Jo, det kom till mig på ett ganska naivt och simpelt sätt, men det fastnade. Jag vill att mina barn och barnbarn också skall få glädjen att kunna åka skidor. Om inget görs kommer det inte finnas någon snö i framtiden. Det är ganska enkelt.

Jag har varit i kontakt med WWF och de har ingen tid att lägga på en småskutt som mig, de har större båtar att ro, och jag blev lite ledsen när jag fick nobben att inte få hjälp. Men när jag tog ett steg tillbaks och såg helheten, insåg jag det omöjliga i att de skulle hjälpa till. Men jag kan hjälpa dem. Vi kan.

En annan idé jag har för att få in pengar är att på Wasalopps dagen starta samtidigt som massstarten i Sälen och åka så länge jag kan på den dagen. Det kanske inte kommer bli 9 mil, jag kan inte äventyra hela resan, men iochmed att jag åker för en sak, kanske det ändå finns intresse. En snabb telefon intervju med Ulfbåge eller studion, ett 0771 nummer i rutan som folk kan ringa till och skänka pengar. Vad tror ni om det? Jag har kontaktat SVT och Albert Swanberg men har inte fått svar. Jag tror inte han gör det, men vi får se.

För att vara tydlig, jag gör resan för min egen skull, men tänker samtidigt göra insamlingen. Nöje med nytta.
Henrik

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-08-05 23:03   Öhrnell
Det låter som en intressant tanke och ett behjärtansvärt ändamål. Men har du några funderingar på hur man löser det rent praktiskt? Vasaloppsidén verkar jättebra - hoppas verkligen att du får napp! (Och att du inte har kört slut på dig innan dess!) Men de övriga milen... Visserligen struntar väl WWF i varifrån pengarna kommer, men det kunde ju vara en sporre för dig att kunna följa insamlingen, om det blir någon.
 
2008-08-05 23:21   bensson
Ja, jag har en blivit lovad en hemsida av ett företag som heter Makaron Produktion, en webbbyrå. De sponsrar med en sida om jag behöver en för insamlingen. Där har jag fått in/sparat mycket pengar. Tack Makaron!
Jag har förstås tänkt på olika lösningar. Känner att den som är intresserad av att sponsra skall få ha sitt namn på sidan, personer som företag. Jag kommer rapportera dagsetapper till Makaron och de uppdaterar hur långt jag kommit. Allas insatser kan skrivas ut eller vara anonymt men en slutsumma visas på hemsidan hur mycket vi kommit upp i. Sedan är det upp till individen att betala när jag gjort slitet. Därför tänkte jag på kontraktet man skriver med naturen och inte mig. Samvetet. ;)
 
2008-08-06 11:02   peter1969
Kul idé men hur man löser det praktiskt har jag inte en aning om. Bra att du redan fått någon som är intresserad av att sköta hemsidan där man kan följa hur långt du hunnit. Har du planer på att skriva någon gång på hemsidan under färden?
 
2008-08-06 15:17   bensson
Peter: Ja, jag tror det. Antingen om man har någon form av mobil som kan skicka via satelit, eller att jag ringer in till killarna på Makaron och tar det muntligt. Men tanken är att det skall kunna gå att läsa något under resans gång. Jag lär ju ha en massa tid att skriva.
 
2008-08-06 19:04   Wolf25
Kolla teckningen för det nya NMT450-nätet.
 
2008-08-18 19:29   tjohanna
Kan du inte använda dig av våra kära kvällsblaskor också? Om du lovar att blogga längs resans gång så kan de säkert ge dig lite synlighet och utrymme och blogga kan du ju göra så länge det finns någonslags täckning... Visst, det kommer säkert bli etapper då du inte kan blogga, men det är väl(?) bara kortare delar? Blir du synlig så blir det lättare att få sponsring osv osv... Kanske kan en videoblogg vara något för SVT? En av våra större mobiloperatörer har ju ganska schysst täckning... Kanske kan detta "test" av täckningen i mer oländig terräng vara något för deras marknadsföring? Och om det inte är något för den största så kanske det kan vara något för Nordisk Mobiltelefoni. (Sorry - jag kan tyvärr inte hjälpa till med kontakter :-( ).
 

Läs mer i bloggen

Tror du att du är indian eller?

En compoundskytts vardag.

Test av Tentsile Flite

Då har jag testflugit min Flite. Den kom igår strax innan lunch. Barnen och jag gick ut efter lunch och testade att hänga upp den. Jag hade tittat ganska många gånger på instruktionsvideon från hemsidan. Det var ganska lätt att få upp den så att den kom i luften. Det gick bra att spänna upp den hårt, som man skall. Den skall inte hänga som en hängmatta, utan vara hårt spänd.

Flygande tält

Jag älskar tält. Allt det står för. Tryggheten, värmen, att vara ute på äventyr. Jag har testat massor av olika, små och stora. Vinter som sommar. Jag har testat kompisars tält, jag har ägt många som jag sålt vidare, då kanske någon detalj gjort att tältet på andra sidan staketet såg lite bättre ut. 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.