Bloggar > Magnus Friberg > Dag 8 Trepassleden, ...

Magnus Friberg

Skriver om allt som jag gör och möter i vår natur

Dag 8 Trepassleden, V.Bossosglaciären och Moarhmmamassivet

Det har regnat hela natten och nu är klockan halv tolv och det regnar fortfarande. Vi har valt att ligga kvar här tills det lugnar sig i och med att vi har gott om tid innan vi måste vara i Abisko.
Regn mot tältet

---------------------

Ca halv två beslutade vi oss för att gå trots att regnet och blåsten inte avtagit. FY FAN vilken jävla dag det blev. Efter ca två timmar var vi genomblöta från topp till tå och regnet bara fortsatte. Det har inte varit uppehåll en enda sekund under hela dagen. Lägg där till att det blåser som tusan, alla gånger storm i vindbyarna! Det är vatten precis överallt, det fullständigt forsar i alla små bäckar och det har bildats nya bäckar överallt. Det har tagit oss flera timmar att hitta en yta tillräkligt stor för att slå upp tältet på där det inte forsar vatten i Siellavággi. Hela vaggen är nämligen fylld med vatten, aldrig sett något liknande. Nu har tältet i alla fall kommit upp på halvsur mark nära sjön 1098 i Siellavággi. Vi har nu ca två mil till Abisko, förhoppningsvis så når vi dit imorgon. Men fan vet om vi klarar det om inte det här vädret upphör.

Detta är den jävligaste dagen jag upplevt. Jag tänkte ett tag att det bara var den näst jävligaste för mitt baskerprov i lumpen (ca nio mil utan sömn och mat) var värre, men kom sedan på att baskerprovet kunde jag faktiskt bryta, det kan jag inte här!

Ligger nu och huttrar i sovsäcken och försöker få upp lite värme. Nästan all vår utrustning är blöt, som tur är är sovsäckarna bara lite råa så vi ska nog kunna få lite sömn i alla fall.

Äventyret fortsätter!

Pappa försöker få tillbaka lite värme i kroppen

Inlagt 2008-08-23 16:49 | Läst 15127 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-08-24 21:50   Wolf25
En dag i Padjelanta regnade det MYCKET och regnet kom oftast från sidan, allt var dyngsurt, tur att vi bodde i stuga och kunde torka upp allt. Efter den dagen har jag alltid två drybags, en med sovsäcken och en med kläder.
 
2008-08-24 21:51   -friberg-
Ulf: ja efter detta så kommer jag införskaffa vattentäta packpåsar helt klart!
 
2008-08-24 21:59   brigas
Ja,det är ju sånt här väder man inte drömmer om,men lätt glömmer till nästa tur..
 
2008-08-24 22:07   -friberg-
Britt: ja visst är det så, men det är även sådant väder som förgyller upplevelsen i efterhand så länge som det inte hindrat en från någon del utav vandringen=)
 
2008-08-25 09:34   thegedd
Efter oväder kommer alltid solen fram.....
 
2008-08-25 10:59   -friberg-
Jesper: så sant.. men en klen tröst när man är mitt i helvetet=)
 
2008-08-25 17:22   Håkan Friberg
Här skiljer sig våra upplevelser. Jag tyckte också att denna dag var fruktansvärd, men jag kan räkna upp ett antal vandringsdagar som varit jävligare - till och med på denna vandring. Det är skillnad på vad som upplevs som extremt jobbigt. :-)
Vi råkade ut för ett antal vad denna dag. Två av dem fanns inte ens markerade på kartan. En av dessa extrajokkar var så strid, att när Magnus tappade taget om ena staven försvann den genast nedströms. Ajöss med den! Och dyr var den också...
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!

Aktuellt: Produktnytt