Bloggar > Magnus Friberg > Min vän sparvugglan

Magnus Friberg

Skriver om allt som jag gör och möter i vår natur

Min vän sparvugglan

Har under den senaste veckan stiftat riktigt nära bekantskap med en sparvuggla i Närkes sydvästra delar. Eller en förresten, vid ett tillfälle hade jag hela tre stycken på samma plats. Men det är framförallt en individ som alltid är lika nyfiken. Varje gång jag kommer dit kliver jag ur bilen och visslar några gånger och varje gång kommer den lille krabaten flygande över hygget och slår sig ner alldeles intill där jag står. Väl där tar den sedan inte speciellt stor notis av mig utan sitter mest o har det skönt i solen eller spanar efter gnagare och småfåglar. Så jag kan utan problem ställa mig alldeles intill den och ta lite bilder utan att den bryr sig. Det är lika härligt varje gång att få vara så nära denna lilla snygging. Lägger upp en rad bilder här så ni får beskåda skönheten och bli lite avundsjuka;)

 

 

Inlagt 2008-11-04 08:55 | Läst 18260 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-11-04 10:53   Thomas Traneving
Vilka fantastiska bilder! Härligt ljus!
 
2008-11-04 11:03   -friberg-
Tack så mycket familjen Traneving!
 
2008-11-04 11:59   brigas
en sån fin liten vän,och fina bilder i vanlig ordning.Javisst är jag jätteavundsjuk på dej som har lyckats stifta en sån bekanskap!
 
2008-11-04 13:10   thegedd
Japp, du har rätt i din sista mening.......
 
2008-11-04 19:15   Håkan Friberg
Jag var med vid detta tillfälle och mina bilder blev NÄSTAN lika fina.
 
2008-11-04 21:13   OBD
Kanonbilder!
Jag har sett sparvugglor, men aldrig haft den närkontakt som du har haft.
Snacka om njutobs!
GRATTIS!
/ Bertil
 
2008-11-04 22:40   POA9
En otrolig förmån att ha en "tam" sparvuggla. "Once in a lifetime"-relation
 
2008-11-05 06:46   -friberg-
Britt, Jesper, Bertil och Per-Olof: Just nu är det helt rätt tid att hitta en egen liten vän. Det är invasion på dom flesta ugglor just nu. Det är väldigt gott om sparvugglor, men det är även läge att hålla utkik efter slaguggla, lappuggla och hökuggla, dom dyker just nu upp lite överallt i landet på dom mest oväntade platser. Här i Örebro har vi under senaste veckan haft både slaguggla och lappuggla mitt inne i stan!
 
2008-11-06 22:28   fowwe
Väldigt fina bilder på din kompis. Och visst blir man grön av...
Även här nere i Sydskåne har vi ugglor, i år ovanligt mycket pärlugglor. Och ofta inne i stan. Verkar vara mycket svårare att hitta dem i skogen. En lappuggla sågs vid Falsterbo också, Skånes tredje i historien, tror jag.
 
2008-11-07 06:44   -friberg-
Hans: Tack så mycket. Ja det är invasion på nästan alla ugglor just nu. Lappugglor, slagugglor, sparvugglor, pärlugglor, berguvar och tornugglor ses hela tiden utanför sina normala jaktmarker just nu.
 
2008-11-08 16:25   Labben
Tjena Magnus!
¨Vet ej om du eller dina ornitologkompisar hört att det satt en slaguggla utanför USÖ i onsdags denna vecka! Stor uppståndelse!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!