Lista senaste kommentarer från alla
Sida: Första Föreg. 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 50 Nästa Sista 
Artikel/Blogg:
Resa till Nepal. Del 6.
2013-07-15 20:25 från tone.antonsson :
Hej! Det här var oerhört inspirerande att läsa. jag är just i planeringsskedet av en vandring i Nepal, fast jag ska gå den sk Annapurna circuit, samma tid som ni var vid Everest nu i november. Efter att ha läst detta känner jag mig nöjd över att ha valt att ha 5 extradagar på min tur. Jag vill gärna kunna dokumentera under tiden, och jag undrar hur mycket möjligheter det fanns att låna elurtag för kameraladdning? ..och med tanke på dina kommentarer om djur mm, undrar jag om du har något något tips på bra guidebok för flora och fauna? Tack för din målande berättelse! /Tone
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 2 (24 - 25 juni)
2013-07-15 19:38 från dHANScan :
Vad jag trodde var att nationalparksgränsen och dessutom gränsen för Änokreservatet längre fram, se markering på kartan, fanns markerad, t ex med målade ringar på vissa träd. Har du någon känslo för om du gick nära eller en bit t ex norr om dessa gränser? (Vi andra kan ju tycka att du härr har upphittad en ganska lämplig färdväg)
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 2 (24 - 25 juni)
2013-07-12 09:43 från dHANScan :
Det tog mig viss tid att hitta där du vadat Standárjåhkå för att sätta en markering på BD10an. Det är mycket bra info att veta där den KAN vadas. Jag bemärkade på kartan att nationalparkgränsen finns mycket nära. Fanns någon markering för gränsen till att identifiera var vadet exakt är? Istämmar med andra inlägg att det är mycket vackert att få följa med fin text och foton på din vandring. Jag håller med om att det måste vara plats for 'slow walking' - jag tycker inte om att hasta genom 'Sarek'
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 2 (24 - 25 juni)
2013-07-11 00:01 från plingella :
Otroligt roligt att läsa!! Beundrar din envishet och ditt tålamod :-) Kul att se fina bilder till också.
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 2 (24 - 25 juni)
2013-07-10 18:40 från brigas :
snyggt jobbat!En torr sommar är det ju inget man tänker på ,passera Stantarjokken där du tog dej över.Och kanyon du beskriver;vi var vid nå fina klippor av Njåtsosjokken där kring Tjoares.Kan vara samma eller så finns ytterligare forsar högre upp.Det gick bada i grubbor där då. Strax ovan fanns ett lugnt land där älven slingrade. Myggmedel var helt obehövliga.
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 2 (24 - 25 juni)
2013-07-10 17:18 från OBD :
Tack Hans! Fantastisk berättelse om en vandring som jag tvivlar på får många efterföljare. Det skulle väl i så fall vara på hösten alldeles före älgjakten. Utan dessa myriader av myggor skulle ju vandringen kunna vara ganska rogivande. Har sagt det förut, men säger det igen, dina bilder är fina och mycket illustrativa. Platsade inte några av de svart/vita bilderna i din berättelse? Åter igen, tack för en mycket bra och mycket annorlunda vandringsberättelse från Sarek. (Även om du gav oss en försmak i din berättelse från 2012)
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 2 (24 - 25 juni)
2013-07-10 14:52 från Anders_sthlm :
Ja, tänk. Vilken fantastisk berättelse du ger oss, om något nytt, något otrampat, och definitivt något oskrivet om Sareks så ofta bortglömda urskog. Både i detalj och stor skala och så binds det här ihop av spännande bilder. Det är så man tappar hakan nästan. Men, det gjorde du nog med i mygginfernot. Skogen är ju precis som kalfjället eller topparna något som ger området en helhet. Man måste ju faktiskt ta in båda miljöerna. Precis som du skriver: ”Bilden med Tjoares har inte många sett”. Det är väl lite det som essensen här, är att det är osett. Dina berättelser blir klart bättre när du nu tar bilderna själv vad det verkar i alla fall enligt min mening. Det hänger ihop mer nu det du skriver och det du samtidigt visar. Allt är ju inte bara text... så att säga. En personlighet kommer ju fram i dom bilder han tar själv, och då hänger dom ju ihop med berättandet. Vi läser ju ut lika mycket ur en bild som ur en text.. om inte mer ur bilden.. Ja, det här var ju verkligen toppenberättelse!
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 2 (24 - 25 juni)
2013-07-10 14:47 från Bandersson :
Fantastiskt. Jag förstår att du i din ensamhet var plågad av diverse ohyra men när jag ser på dina bilder slås jag av hur vackert det är. Den stämningsfyllda myren och kanjonen - vilka platser. Och viltstigarna i detta "orörda" landskap. Som du skrev i en kommentar - Egentligen är det här en del av ett stort skogsområde som jag skulle vilja tillbringa många dagar och tillfällen i. Komma skogen "inpå livet". Din berättelse och dina bilder förmedlar tydligt pekpinnen till oss oroliga människor - stanna upp, vänta, ta ett djupt andetag och koka lite kaffe.
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 1 (22 - 24 juni)
2013-07-09 14:00 från Bandersson :
Spännande minst sagt! Kan du ange mer exakt var du befann dig vid Standárjåhkå? Med koordinater av något slag? Jag har märkt ut en plats på Google Earth - "FowwesVad" med koordinaterna 67° 1'42.89"N 17°40'39.36"O. Var det där?
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 1 (22 - 24 juni)
2013-07-09 10:14 från dHANScan :
Intressant slutning på 1. del av din vandring. Utom förhållande för den gamla skog i Änok tyckar jag det skall bli spännande vilka alternativ det finns som väg från Kvikkjokk vidare mot Pårek, men även hur man tar sig över Standárjåhkå¨- den tycks ju vara det största besvär vidare på östra sidan av Njoatsosjåhkå. För mig blir det tyvärr inte i 2013
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 1 (22 - 24 juni)
2013-07-08 18:22 från Anders_sthlm :
Det som slår mig här först är att bilderna dina är så vackra, och att dom följer det du skriver om. Dom har verkligen lyckats fånga det där violetta, lite mörka ljuset av skog och intilliggande berg. Mygg!!, he, he??.. Ja, man behöver ju bara ta fram en flaska ‘Djungelolja’ och så kan man ju följa med i det du skriver. Men, Hans, jag har verkligen väntat så på den här berättelsen ifrån dig.. Det är verkligen sann sommarläsning att följa i dina spår. Jag njuter i fulla drag av att läsa. Det är fantastiskt att du ger den här trolska gammelskogen en berättelse..
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 1 (22 - 24 juni)
2013-07-08 10:08 från OBD :
Som vanligt bra skrivet och med illustrativa bilder. Instämmer i Britts fråga: Går det alls att njuta av färden under de förhållanden du haft? Ja, kanske det trotts allt går. Du säger ju att du "haft en härlig tid under 9 dygn". Ser fram mot att läsa fortsättningen som kanske avslöjar litet annorlunda förhållanden.
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 1 (22 - 24 juni)
2013-07-08 09:30 från brigas :
Ja myggen är fortfarande ett gissel här.Har aldrig upplevt en så myggplåga under alla år här(och de är över 40!).Vattenståndet har varit konstant högt. När vi färdats denna väg har det varit torr fin sommar och inge svårt att passera vattendrag. Går det alls att njuta av färden under de förhållanden du haft?
Artikel/Blogg:
I Sareks utkanter 1 (22 - 24 juni)
2013-07-08 07:55 från Smaila :
Trevlig och spännande berättelse. Ser fram emot fortsättningen. Ovanlig och intressant färdväg. Christer
Artikel/Blogg:
Djuren i fjällvärlden
2013-06-13 17:32 från moon rider :
Visst är det fantastikst vad naturen erbjuder den som tittar. Ibland får man se fantastiska saker av ren tur. Vid en tur i krokarna av Mavasjaure söder om Sarek så hoppade en järv runt bara ett stenkast bort när vi klev över ett backkrön. Vad den än hade för sig så brydde den sig inte om oss nämvärt utan for runt och nosade precis nära oss bra länge. Magiskt.
Artikel/Blogg:
Djuren i fjällvärlden
2013-06-13 14:57 från thegedd :
Intressant text och fina bilder, särskilt på rävungarna.
Artikel/Blogg:
Djuren i fjällvärlden
2013-06-13 14:13 från Anders_sthlm :
Tänk att någon kan skriva någonting utanför sig själv här, och samtidigt så innehållsrikt, fattbart och självklart enkelt. Det här var ju en smått fantastisk liten mysig text om någonting annat än det vanliga tuggandet om fjällen. Det finns som sagt någonting annat än en själv.
Artikel/Blogg:
Djuren i fjällvärlden
2013-06-13 14:05 från Ahkká :
Tack, intressant att läsa och väldigt fina bilder!
Artikel/Blogg:
Djuren i fjällvärlden
2013-06-13 08:00 från Olander :
Hans! En mycket trevlig och välkommen artikel, med fina bilder dessutom! Bra jobbat! /Björn
Artikel/Blogg:
Djuren i fjällvärlden
2013-06-13 07:11 från Håkan Friberg :
Skulle tro att Holmåserns bok är för enkel för dig. Nästa steg på skalan är Nyléns fjällflora. Den mest vetenskapliga handboken är nog Nilsson Nordisk fjällflora. Där är inte bilderna huvudsaken - utan den beskrivande texten. Men då har vi lämnat blomsternovisen långt bakom oss.
Artikel/Blogg:
Djuren i fjällvärlden
2013-06-12 23:01 från brigas :
När jag går ser jag knappt nå djur;antingen för att jag håller ögonen på var jag sätter fötterna,eller för att de ju i regel inte är mitt på stigen.Har jag suttit o spanat på nån tänkt "björnsluttning" har jag kammat noll.Älgar o fåglar ser man ju,renar "räknas inte".Sällan djur känner för att posera för mina taffliga foto-försök. Imponeras av dina fina fågelbilder,är man fågelkännare blir det nog fler bilder av fåglarna med. De björnar jag fått se har jag inte ens försökt få en bild av,då hade nog de magiska stunderna/ögonblicken gått om intet.
Artikel/Blogg:
Djuren i fjällvärlden
2013-06-12 21:01 från Håkan Friberg :
Underbar beskrivning. Att veta - eller kunna ta reda på - vad det är man ser när man är ute i naturen förhöjer i sanning upplevelsen. Om man är total novis men skulle vilja ändra på detta, så rekommenderar jag att skaffa enklast tänkbara fjällflora (t ex Holmåsen). Fjällvärlden har ju en ganska begränsad flora och många växter är ganska enkla att känna igen på egen hand. När det gäller fåglar behöver man praktisk handledning på ett helt annat sätt. För att inte tala om ämnet geologi. Måste erkänna att jag är avundsjuk på alla som kan artbestämma de flesta fåglar enbart på ljudet.
Artikel/Blogg:
Djuren i fjällvärlden
2013-06-12 19:18 från OBD :
Som vanligt mycket bra och informativt skrivet. Fina bilder! Bilden på småvesslan är ju härlig. Och att fånga en snösparv i flykten tycker jag är bra gjort. Tyvärr ägnar jag numera väldigt liten tid åt skådning under mina fjällvandringar. Beror till viss del på nedsatt syn och hörsel. Men det jag hör och ser av fåglar och andra djur förgyller helt klart vandringen.
Artikel/Blogg:
Djuren i fjällvärlden
2013-06-12 18:35 från BMartins :
Välskriven, informativ och väldigt inspirerande för mig som precis fått upp ögonen för fågelskådning men är van fjällvandrare. Tack! Måste dock fråga en sak. Jag har för mig att jag och min flickvän delade kupe på tåget från Stockholm med två trevliga herrar samt en son till en av dem. De var på väg upp till södra delarna av Sarek/Pajdelanta för björnskådning. Vi sågs även kort vid tillbakafärden ca 13 dagar senare. Detta var i Juli 2006. Var det ni? =) It's a loongshot men du ser bekant ut.
Artikel/Blogg:
Djuren i fjällvärlden
2013-06-12 12:34 från Glännman :
Hos mig är en av de starkaste drivkrafterna att ta sig ut just djurintresset. Kikaren är viktigare än kameran! Att leta djur, oavsett om man tittar upp i träden, följer en djurstig eller sätter handen bredvid ett spår så innebär det för mig en otrolig spänningshöjjare. Man blir som en detektiv bland buskar och snår och varje rotvälta kan ibland bli en björn en spännande kväll när fantasin är hög. Ofta går det bra mycket långsammare att förflytta sig när man ska stanna och lyssna och titta på varenda sak som rör sig, men man får ju se så mycket mer :D Bilden på älgarna i snölandskapet är verkligen fantastisk. Mvh // Johannes
Artikel/Blogg:
Urskog och sommarfjäll
2013-06-10 22:15 från blåmes :
Båttransport i Kvikkjokk (Bjorn Sarstad och Kent Arvidsson) kör er dit ni vill och i princip när ni vill. Man kan även få guidade utflykter till både urskogen, deltat och fjället till sommaren, kola in STF Kvikkjokk fjällsation, Se och Göra.
Artikel/Blogg:
Att vandra på egen hand i fjällvärlden
2013-05-30 23:18 från Psykonaut :
Intressant, hoppas du får en fin tur. Fina bilder var det också, hoppas på fler. Kan också tillägga två saker vad gäller tekniken: 1) När man ringer 112 har alla mobiler tillgång till alla operatörers nät, så i nödfall spelar det ingen roll vilket abonnemang man har. Det kräver dock förstås att någon operatör har täckning, och det brukar ju oftast vara Telia. 2) Både Spot och PLB går att hyra, om man inte vill investera i en egen. Till exempel här: http://www.sarinfo.se/
Artikel/Blogg:
Sommargyllingen - en raritet bland häckfåglar
2013-05-21 07:07 från Håkan Friberg :
Tackar. Detta erbjudande hoppas jag kunna utnyttja. En sanning med modifikation i min kommentar ovan. Jag HAR sett härfågel. I Sydafrika. Det räknas inte riktigt...
Artikel/Blogg:
Sommargyllingen - en raritet bland häckfåglar
2013-05-21 06:36 från Thomas Traneving :
Sommargylling har vi sett en gång - i Polen för tre år sedan. Den kom flygande tvärs över vägen där vi kom körandes så det låg verkligen ingen fågelskådning bakom resultatet. Rördrom såg och hörde vi när vi paddlade å förra helgen. Lycka! /H
Artikel/Blogg:
Sommargyllingen - en raritet bland häckfåglar
2013-05-20 10:05 från ulindh :
Så vacker och exotisk. Fint fångad på bild också.
Sida: Första Föreg. 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 50 Nästa Sista 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips