• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Vindkraft - en ruggig miljöförstöring.

Problemet är S makt hunger och då får de acceptera MP politik för att få majoritet av 1 riksdags man i förra valet
och konsekvenserna får de som har jobbat hela livet till internationellt sett relativt låga löner och betalt värdens högsta löne skatt toppat med värdens högsta energiskatter med tex moms på CO skatt och ständiga devalveringar för ca 5 år sedan kostade euron 8,50 skr ca 30% nu 10,10 ,mot Danmark sedan 1980 talet 60-70% då ca 0,8 skr för en Dkr nu ca 1,5 Skr.
Sedan hänvisar man till real löne utveckling och journalisten ställer ej motfrågor om devalvering som är 2-3 ggr större och att köpkraften då istället minskat.
Nu har Herr Bolund ett nytt E-s i rockärmen nämligen att förhala igångsättande av slutförvar och utökat kortförvar i Oskarshamn så att All kärnkraft avvecklas till 2124.
Under H.B. tid som politiker lär det ej bli några 20 m vågor in mot de Svenska kraftverken in från Östersjön eller Väst kusten så argumenten om Fukushima olyckan borde ej vara relevant.
Sedan har utbyggnaden av elledningar försenats med 10 tal år pga att man valt en internationellt oprövad teknik som ej fungerat och den ska ej vara klar före 2133 till dess skulle båda reaktorer i Ringhals varit i drift.
Sedan har MP politik snart tagit Bilen ifrån "vanligt" folk med Bonus Malous tex så kommer det nu ut betydligt mindre relativt ny hybridbilar ut på beg marknaden pga förmånsbeskattningen.
För några år sedan försvann alla nya "miljö"bilar till bl Norge där det då var goda tider och högre köpkraft före olje pris fall.
MP politiker förstår ej hur folk resonerar före de går i Pension som Peter Eriksson som erkände att man behöver en stor bil om man bor på Landsbygden och att den då släpper ut mer än en liten som man kan ha om man bor i en storstad.
Kommuners veto mot vindkrafts parker vill man snabbt ta bort,och man förklarar hur det blivit som det nu blev med att man fått överklagande som stoppat utbyggnaden och därför fått effektbrist.
De som undrat varför det tog längre tid för Gröten att bli varm på morgonen när det var kallt och ej blåste skulle upptäckt att det var ca 10% spänningsfall i nätet ut till hushållen trots att man 5 dubblat priset.
 
Det är Stödväljare från S som håller kvar MP i riksdagen.
Ramlar de ur kan man ju välja kamrat 4% som nu är uppe i 10%.
Hur vår stora befolkningsökning har påverkat miljöutsläppen diskuteras aldrig, får de ej jobb lär de ej köpa miljöbilar.
De stora infrastruktur projekten som MP stöder orsakar stora CO utsläpp och blir ej CO neutrala på 10 tals år och tvingar ner oss i tunnlar för både kollektiv trafik och bilar där räddnings insatser på brinnande El-bilar leder till utrymning i bästa fall eller till dödsfall av kvävning av giftig rök eller att man brinner inne fordonet.
 
Ja det ska bli spännande att se hur man löser våra vindkraftsproblem under den vackra skrivelsen - "förnybart till 2040".
Speciellt när regeringen hade "dåligt fotarbete" i EU i december så att liggande förslag på att vattenkraften plötsligen inte heller är förnybar. Då har Herr Bolund rätt mycket han ska lägga ner, förutom kärnkraften också vattenkraften...
Då blir det många vindkraftverk.... eller så får man dra hela energiprocessen någon repa till så det blir namnändrat till vad det nu kan bli - å de nederlaget kommer att svida.

Men förhoppningsvis kan man i slutklämmen luta sig mot Bill Gates som nu går in med 1 miljard dollar i utvecklandet av mindre "supersäkra kärnkraftverk" https://www.svd.se/bill-gates-karnkraft-kan-bli-supersakert
Bill har ju också några dollar med i spelet för utvecklandet av Geokraft genom bl.a. det svenska företaget Climeon AB.
Och Bill G har ju förmågan att få fler likasinnade med deg i fickorna att satsa i samma riktning, så att kärnkraften skulle vara död kan nog bli en besvikelse för Herr Holmlund & c/o.
 
Men förhoppningsvis kan man i slutklämmen luta sig mot Bill Gates som nu går in med 1 miljard dollar i utvecklandet av mindre "supersäkra kärnkraftverk" https://www.svd.se/bill-gates-karnkraft-kan-bli-supersakert
Bill har ju också några dollar med i spelet för utvecklandet av Geokraft genom bl.a. det svenska företaget Climeon AB.
Och Bill G har ju förmågan att få fler likasinnade med deg i fickorna att satsa i samma riktning, så att kärnkraften skulle vara död kan nog bli en besvikelse för Herr Holmlund & c/o.

Go Bill.... Go.

Det blir mer och mer tydligt att Miljöextremisternas politik inte är tillförlitlig i praktiken i det samhälle vi har här och nu, det enda som skulle kunna fungera om man gick i deras riktning är om vi skull minska förbrukningen radikalt...men det vad nästan alla andra (inklusive experter) ser i kristallkulan är ju raka motsatsen.

Bill kan nog mycket väl sitta på nyckeln till en framtidslösning på energiförsörjningen om det slår väl ut.
 
Go Bill.... Go.

Det blir mer och mer tydligt att Miljöextremisternas politik inte är tillförlitlig i praktiken

Och hur många gånger ska dom få prova storskaliga experiment på andras bekostnad... etanoldriften gick ju sådär, i princip alla bensinstationer i glesbygden tvingades lägga ner, i biobränslet förökar sig bakterier som t.ex höll på att kosta mig 100 papp, i de tidiga storskaliga testerna med diesel medförde att mer eller mindre alla bränslepumpar på lantbruks och större offroad maskiner sa gonatt, t.o.m. ett stort företag som är ett av Sveriges "bästa" miljöföretag la ner projektet... Miljödiesel säljs t.ex. inte på båtmackar där härskar MK1 annars blir sjöräddningen lätt överbelastade om båtarna ens startar på vårkanten...osv. och nu vindkraften som ska ha en teknisk livslängd på 20-30 år, men växellådorna ger upp mellan 10-15 + deras hydraulsystem som läcker... å då har jag inte ens nämnt biohydraulolja - den är inte att leka med..
 
Snart kanske alla små vattenkraftverk läggas ned pga ny miljöprövning och de 5 älvarna i norr som ej är utbyggda måste offras för MP och du får åka utomlands för att kunna fiska ej odlad fisk.
Metanol fungerar ju perfekt i motorcyklar varför satsas det ej på detta alla försöksanläggningar är väl nedlagda detta skulle ju vara bra före vätgas slår igenom nuvarande batteri teknik kommer troligtvis ej vara så genial ide som många hoppas då kina i princip har monopol på de jordarts metaller som anv och köpt upp de flesta gruvorna i tex Afrika och priserna kommer höjas så batterierna aldrig blir billiga.
 
Och hur många gånger ska dom få prova storskaliga experiment på andras bekostnad... etanoldriften gick ju sådär, i princip alla bensinstationer i glesbygden tvingades lägga ner

Att metanolen blev en flopp var inte ett kemiskt eller tekniskt problem, det var ett politiskt...så även mackdöden som föregick.

Grundtanken med etanol var god, inhemska arbetstillfällen till bönder markägare mf och minskat beroende av fulstatsolja.
 
Det senaste i vindkraftverks utveckling är att dom har utvecklat torn i trälaminat från ett svenskt företag.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.