Vilken soppa till förvärmning?

Dessutom så gäller normalt temperaturuppgifter av den här typen för den hetaste punkten i lågan, och det är definitivt inte i lågans bas där brännaren sitter...
 
Ofta är det väl t.o.m. så att gasen som strömmar ut inte börjar brinna förrän en bit ifrån munstycket? Och munstycket kyls väl dessutom en del av gasen som strömmar genom det.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
Kloka synpunkter som jag borde ha listat ut själv :) Men ska jag tolka detta som att det troligtvis är vanligt tråkigt rostfritt stål i brännarmunstycket?
 
Man gillar mässing i gasolrelaterade saker - men just het-delarna som hattbrännare mm. som blir glödvarmt brukar oftast vara i rostfritt om det skall vara tunt och lätt.

Men annars är gasol/gasdrivna brännarhuvuden/ringen mm. många gånger i pressad zink eller aluminiumlegering utan att det verka slitas speciellt mycket. Tex. brännarna i dom billiga 'japan-köken' är oftast pressgods i aluminium/zink och dessa blir inte överdrivet heta då lågan brinner utanför och ovanför det hela samt mycket av brännarluften dras igenom och håller dessa på rimlig temperatur.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips