Vilken soppa till förvärmning?

Dessutom så gäller normalt temperaturuppgifter av den här typen för den hetaste punkten i lågan, och det är definitivt inte i lågans bas där brännaren sitter...
 
Ofta är det väl t.o.m. så att gasen som strömmar ut inte börjar brinna förrän en bit ifrån munstycket? Och munstycket kyls väl dessutom en del av gasen som strömmar genom det.
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Kloka synpunkter som jag borde ha listat ut själv :) Men ska jag tolka detta som att det troligtvis är vanligt tråkigt rostfritt stål i brännarmunstycket?
 
Man gillar mässing i gasolrelaterade saker - men just het-delarna som hattbrännare mm. som blir glödvarmt brukar oftast vara i rostfritt om det skall vara tunt och lätt.

Men annars är gasol/gasdrivna brännarhuvuden/ringen mm. många gånger i pressad zink eller aluminiumlegering utan att det verka slitas speciellt mycket. Tex. brännarna i dom billiga 'japan-köken' är oftast pressgods i aluminium/zink och dessa blir inte överdrivet heta då lågan brinner utanför och ovanför det hela samt mycket av brännarluften dras igenom och håller dessa på rimlig temperatur.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips