Vilka är topptillverkarna?

De flesta tillverkare har ju olika kollektioner. En bred (ca 80-90%) för kleti å pleti att ha i stan och en eller två kollektioner framtagna tillsammans med sponsrade klättrare, skidåkare, seglare, etc. Så man ska inte stirra sig blind på märket.

Sen har vi användningsområdet också. Till vilken uppgift är jackan tänkt för? Nån här nämde exempelvis mammuts eiger kollektion som skit. Det är ju inte riktigt sant, den är utformad för att klättra eigers nordvägg på under 3 timmar och liknande speed climbing aktiviteter. Till detta är den synnerligen väl anpassad för.

Hej,

Tack för svar!

Blir dock lite följdfrågor på ditt svar, hur vet man vilka kollektioner som är till för vad (stadsvandring kontra de mer "ordentliga" du hänvisar till)

Har också sett lite kring huvan på Km vilket är lite tråkigt att höra. Har nu sett att Norröna har många modeller som om int annat är snygga men sen vill man ju veta att de är bra med :) bl.a Lofoten där det finns både active shell och pro shell samt även någon GTX och primasoft om jag inte minns fel. Även deras trollveggen och bitihorn, falketind och lyngen ser riktigt fina ut. Bästa är ju förstås att kunna klämma och känna på dem i butik men det är inte alltid så lätt när man bor långt från "stor"städerna och utbuden är minst sagt skrala.

Användningsområdet för MIG är regnjacka i stan till jobbet osv samt att klara av vandringar både nere i småländska skogarna men även fjälltur på vår, sommar och höst. Även kanske kunna hänga med ut i kajaken.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.