Vattenrening

[QUOTE = "tlundberg, post: 695436, member: 71867"]
How do you fill the bag? Have read that it should be a bit complicated.
[/ QUOTE]
I take a thin disposable water bottle from a recycling bin. Cut the top off and use it as a scoop to fill the bag. The scoop is used to store the filter and bag when not in use.
 
Mina erfarenheter begränsas till katadyns pocket, msr guardian och katadyn + msr gravitationsfilter. Och msr miox.

Guardian är snabb, ganska enkel att använda med självrening men knepig att felsöka och omöjlig att rädda om den sätter igen. Katadyn pocket är vida enklare att felsöka och går att rengöra, stort plus i den småskitiga verkligheten. Guardian används sällan medan pocket går oftare.

Msr gravitationsfilter var utmärkt tills vi kom till en stillastående sjö med stark humusfärg, sen ville det inte fungera trots backflush. Gammal modell, men rätt typiskt för dylika filter, de sätter igen och om det inte går att rengöra, ridå och slut.

Katadyns nyare gravitationsfilter går att rengöra till en del och är relativt billiga att ersätta när de ger upp. Används allt oftare, jag gör annat under tiden och vips är drickat klart. Men begränsad livslångd mot keramiska filter som pocket och hastigheten går ner märkbart efter några dagars användning.

Msr Miox fungerar på vatten som är klart och ersätter vattenreningspillerna med elektrolyt. Funkar. Säljs inte längre i utrustningsbodarna men går att hitta på ebay.

//J
 
Består marken av grus eller sand kan det bästa vara att gräva en grop ca 1,5 -2 m från vattentäkten och när den är fylld och föroreningarna sjunkit, börja vattenupptaget därifrån.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.