Rapslja är ju inte nåt man lagrar givetvis och inget som mognar som en ost eller vin. Tycker de är "stabila" Jag utgår från mina erfarenheter angående rapsolja, har haft plastflaskor med på turer och sen efter säsongen har de legat kvar i nåt skåp med olja kvar i till nästa säsong. Aldrig känt dålig smak av det.Nej, det gör det inte. Antingen förburkar du den tillräckligt snabbt eller så är du inte känslig för mindre grad av härskenhet. Kokosolja håller sig i många år i rumstemperatur. Försök det med rapsoljan.
Här hittade jag en skolboksgenomgång.
En liten skola om fett
I onsdags skrev jag om socker, jag pluggar vidare i näringslära och har nu kommit till fett. Ett ämne som jag själv tycker är så intressant eftersom vi är så rädda för just fett. Jag har själv stekt i teflonpannor, druckit minimjölk och undvikt allt fett som jag kan se – allt för att jag […]www.mariahelander.se
Rapsolja är ändå relativt stabilt för att vara en växtolja. Den innhåller mest omättat fett och bara runt 30% fleromättat. T.ex. solrosolja och majsolja har det omvända förhållandet och härsknar snabbare.
Men normalt går det väl en flaska i månaden hemma kanske. Mitt huvudfett. Kokosolja finns också hemma men är varken lika nyttigt eller gott. Smör använder jag nästan aldrig.
www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad/kostrad-vuxna/matfetter