vad är eran grillfavvo ?

Hej vänner, undrar vad ni grillar för grönsaker som blir goda grillade ?
Berätta gärna om eventuell kryddning o sånt, mmmmmmmvaaagooottt !!!!!!
 

Bilagor

  • PICT0130.jpg
    PICT0130.jpg
    68 KB · Visningar: 434
  • PICT0132.jpg
    PICT0132.jpg
    79.3 KB · Visningar: 427
forma en form av dubbel aluminiumfolie, gör formen till halva grillens storlek, lägg i lättkokt färskpotatis och färsk timjan, på med olja.. efter 4-5minuter lägger man på vårlök och färsk vitlök och grillar till löken blir glaserad, salta och peppra.. servera med vad ni vill.. själv slänger jag på några bitar hemodlat lamm och en flaska gott vin, kanske en shiraz eller så..
 
forma en form av dubbel aluminiumfolie, gör formen till halva grillens storlek, lägg i lättkokt färskpotatis och färsk timjan, på med olja.. efter 4-5minuter lägger man på vårlök och färsk vitlök och grillar till löken blir glaserad, salta och peppra.. servera med vad ni vill.. själv slänger jag på några bitar hemodlat lamm och en flaska gott vin, kanske en shiraz eller så..

Potäterna,bara en form sådär? Eller ett paket?

Lökarna,rakt på grillen uppochner?

Hmm...Lammkorv och öl så borde det ju faktiskt funka.


peter
 
Potäterna,bara en form sådär? Eller ett paket?

Lökarna,rakt på grillen uppochner?

Hmm...Lammkorv och öl så borde det ju faktiskt funka.


peter

tänk att du gör en form i aluminiumfolie, som ett lock till en skokartong fast upp och ner.. bara för att grejerna inte ska trilla genom gallret, detta underlättar om man grillar med lock.. lägg alu-formen på grillen och lägg i de lättkokta potatisarna, vårlökarna är som små purjulökar so dom lägger jag bara i som dom är, den färksa vitlöken lägger jag oxå i hel och delar i efterhand..
 
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Mmmmmm, vilka livsnjutare det finns på forumet !
Tack patrick !
Kom med mer du o alla andra livsnjutare....
 

Bilagor

  • imagesllkjhlkjh.jpg
    imagesllkjhlkjh.jpg
    3.6 KB · Visningar: 428

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
tänk att du gör en form i aluminiumfolie, som ett lock till en skokartong fast upp och ner.. bara för att grejerna inte ska trilla genom gallret, detta underlättar om man grillar med lock.. lägg alu-formen på grillen och lägg i de lättkokta potatisarna, vårlökarna är som små purjulökar so dom lägger jag bara i som dom är, den färksa vitlöken lägger jag oxå i hel och delar i efterhand..


Okidoki,stekta grejer till den grillade korven alltså.Kör på det till helgen. :)

Förslag på en passande sås?


peter
 
forma en form av dubbel aluminiumfolie, gör formen till halva grillens storlek, lägg i lättkokt färskpotatis och färsk timjan, på med olja.. efter 4-5minuter lägger man på vårlök och färsk vitlök och grillar till löken blir glaserad, salta och peppra.. servera med vad ni vill.. själv slänger jag på några bitar hemodlat lamm och en flaska gott vin, kanske en shiraz eller så..

Jag kör en variant på detta; lättkokt potatis som "halstras". De får en knaprigt god yta. Underbart till lax & yoghurtdillmajonässås...
 
Jag kör en variant på detta; lättkokt potatis som "halstras". De får en knaprigt god yta. Underbart till lax & yoghurtdillmajonässås...

det låter som vi får samma effekt på potatisen, den typ glaseras på ytan och blir krispig o fin..


sås.. kalla såser är numero uno nu på sommaren, gjorde en ny sås igår.. 2 dl yoghurt, vitlök, lite pressad citron och en kryddblandning på rosmarin, timjan och dragon hårt stöt i mortel.. tror det kallas provensalsk kryddning.. idag blir det romsås med rödlök, dill i crème fresh till den grillade öringen.. annars funkar en klassisk tzatsiki, kan trimmas med knaperstekt bacon.. annars kan man göra en het tomatsalsa på sommarmogna tomater och färsk chillie.. MAT!!!
 
Såser

Gör färskost av lättyogurt i kylskåpet, en återbruksstation for Melittas 104filter. Börja till frukosten så är det färdigt till middagen... Riv gurka grovt, pressa ut vattnet, salta/peppra och tillsätt vitlök efter smak. Gillas av de flesta och brukar göras i för små satser....
Kan varieras i kryddningen....
Grillar mest grönsaker och fisk...
//J
 
Mål-lös....

Mmmmmmmmmmmmmmm
Dä ä ooootroooligt va goottt ni kan hitte på.
MMM ska genast planera nästa grillning efter era recept , Karolina P. Patric, Seobserver, ni ä störtsköna med era recept va gott de ska bli !
Fortsätt skriv recept,mmmmmmvvvagooottt ddddeeeääää!!!!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips