Torka spenat?

Tänkte dra till med en indisk gryta på fjället med linser, svamp, spenat osv.

Tror ni man kan köpa fryst spenat och tina upp det och sen torka?

/oskar
 
Personligen är jag skeptisk till att spenat går att torka, men man kan ju torka kryddor så det kanske går. Om du inte vet redan så torkar man kryddor i lägre temp (35), kanske samma metod funkar? Prova gärna och meddela hur det gick.

/Ulf
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
För att ta med färsk spenat känns väldigt bulkigt. Det tar mycket plats väl? Eller det kanske går att packa hårt... Frågan är då hur länge den färska spenaten håller sig. Man kanske ska förvälla som man gör med morötter etc?

hmm
 
Det mesta går att torka

Håller just på att torka mat inför vår fjällvandring och sitter med en guldgruva för torkningsfrälsta. Boken Sigris bok om torkning av bär frukt grönsaker svamp örter... av Sigri Sahlin.

Spenat går att torka, men gäller det färsk spenat. Större blad klipps sönder och torkas i 35 grader i ca 2-3 timmar. Tydligen är det bäst att blötlägga den torkade spenaten i hett vatten, annars finns det risk att det blir en frän bismak.
 
det går att torka frusen hackad spenat

Jag har torkat frusen hackad spenat massor av gånger. Låt den tina och rinna av i en sil först och torka sedan på finmaskigt nät/tunn bomullshandduk. Jag brukar ha den att röra ner i potatismos så det blir 'spenatmos'. Den är ju ganska finhackad så den kommer ju inte bli som färsk spenat.

Lycka till!

/ Anna
 
Tack! Ja fryst spenat funkar lika bra för det är oftast det jag använder här hemma. Så man behöver inte köra in i ugnen på låg värme?
 
Torkad helst färsk. Spenat, welcome 2the jungle van gosh, there is nowhere in the universe to hide.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips