Torka spenat?

Tänkte dra till med en indisk gryta på fjället med linser, svamp, spenat osv.

Tror ni man kan köpa fryst spenat och tina upp det och sen torka?

/oskar
 
Personligen är jag skeptisk till att spenat går att torka, men man kan ju torka kryddor så det kanske går. Om du inte vet redan så torkar man kryddor i lägre temp (35), kanske samma metod funkar? Prova gärna och meddela hur det gick.

/Ulf
 
För att ta med färsk spenat känns väldigt bulkigt. Det tar mycket plats väl? Eller det kanske går att packa hårt... Frågan är då hur länge den färska spenaten håller sig. Man kanske ska förvälla som man gör med morötter etc?

hmm
 
Det mesta går att torka

Håller just på att torka mat inför vår fjällvandring och sitter med en guldgruva för torkningsfrälsta. Boken Sigris bok om torkning av bär frukt grönsaker svamp örter... av Sigri Sahlin.

Spenat går att torka, men gäller det färsk spenat. Större blad klipps sönder och torkas i 35 grader i ca 2-3 timmar. Tydligen är det bäst att blötlägga den torkade spenaten i hett vatten, annars finns det risk att det blir en frän bismak.
 
det går att torka frusen hackad spenat

Jag har torkat frusen hackad spenat massor av gånger. Låt den tina och rinna av i en sil först och torka sedan på finmaskigt nät/tunn bomullshandduk. Jag brukar ha den att röra ner i potatismos så det blir 'spenatmos'. Den är ju ganska finhackad så den kommer ju inte bli som färsk spenat.

Lycka till!

/ Anna
 
Tack! Ja fryst spenat funkar lika bra för det är oftast det jag använder här hemma. Så man behöver inte köra in i ugnen på låg värme?
 

Aktuellt

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Torkad helst färsk. Spenat, welcome 2the jungle van gosh, there is nowhere in the universe to hide.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips