Torka konserverad majs?
- Trådstartare Nosse
- Start datum
Som rubriken, kan man torka konserverad majs, eller är det bättre med frusen? Samma fråga kring svamp, champinjoner och kantareller på burk... Blir det bra, eller får jag vänta tålmodigt tills hösten då kantarellerna kommer tillbaka?
Jag har inte testat att torka kantareller, men jag har läst att de smakar illa om man torkar dem. Andra svampar funkar däremot fint.
Kanske är därför man bara hittar kantareller på burk.
All färsk svamp går jättebra att torka. Jag och många andra plockar varje år och torkar för matlagning... (eller missuppfattade jag dig nu?)
Men nu är kantarellerna slut hemma ochvdet är fel årstid att plocka nya, och just därför min fråga om det går att torka konserverade kantareller?
Nej, du missuppfattade inte. Jag har läst att kantareller, som enda svamp, smakar illa om man torkar den.
Exempel:
"I stort sett all svamp undantaget kantareller blir goda att torka"
... Nu är väl inte burksvamp kokt i egentlig mening, utan jag gissar att den bara har steriliserats, hettats upp en kort stund till en temperatur antagligen under 100 °...