Torka kött

Hej!

Håller på att fixa till maten till vår Sarek vandring i sommar. Men jag vet dock inte hur man skall torka grytbitar, lövbiff odyl på ett bra sätt. Köttfärs torkar jag genom att bryna den - skall man då steka kött bitarna när man skall torka dem? Eller skall man bara salta och sen torka?

/Christer G.
 
Lövbiff brukar jag använda mej av en hel del. Användbart som snacks också. Jag skär lövbiffen i smala strimlor och lägger i marinad (Santa Marias marinad i påsar har jag provat med bra resultat) i en plastpåse. Efter 5-8 timmar läggs strimlorna ut på ett galler i ugnen. Max 40-50 graders värme, luckan på glänt och 12-15 timmar. Inte för hög värme, då rinner köttsaften ur (och tar med sej smaken). Extra salt eller soja brukar behövas, antingen i marinaden redan från början, eller också när man lagar till det ute på fjället.
[Ändrat av Landberg 2002-06-15 kl 20:13]
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
ang. ugn

Jo, jag använder ugn (ca 40 grader) plus torkrack med fläkt - går utmärkt (glömde skriva det ovan).

Tack Ulf - Skall prova att torka lövbiff senare i vecken enligt ditt recept.

/Christer G.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips