Torka kött

Hej!

Håller på att fixa till maten till vår Sarek vandring i sommar. Men jag vet dock inte hur man skall torka grytbitar, lövbiff odyl på ett bra sätt. Köttfärs torkar jag genom att bryna den - skall man då steka kött bitarna när man skall torka dem? Eller skall man bara salta och sen torka?

/Christer G.
 
Lövbiff brukar jag använda mej av en hel del. Användbart som snacks också. Jag skär lövbiffen i smala strimlor och lägger i marinad (Santa Marias marinad i påsar har jag provat med bra resultat) i en plastpåse. Efter 5-8 timmar läggs strimlorna ut på ett galler i ugnen. Max 40-50 graders värme, luckan på glänt och 12-15 timmar. Inte för hög värme, då rinner köttsaften ur (och tar med sej smaken). Extra salt eller soja brukar behövas, antingen i marinaden redan från början, eller också när man lagar till det ute på fjället.
[Ändrat av Landberg 2002-06-15 kl 20:13]
 
ang. ugn

Jo, jag använder ugn (ca 40 grader) plus torkrack med fläkt - går utmärkt (glömde skriva det ovan).

Tack Ulf - Skall prova att torka lövbiff senare i vecken enligt ditt recept.

/Christer G.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips