Torka kött

Hej!

Håller på att fixa till maten till vår Sarek vandring i sommar. Men jag vet dock inte hur man skall torka grytbitar, lövbiff odyl på ett bra sätt. Köttfärs torkar jag genom att bryna den - skall man då steka kött bitarna när man skall torka dem? Eller skall man bara salta och sen torka?

/Christer G.
 
Lövbiff brukar jag använda mej av en hel del. Användbart som snacks också. Jag skär lövbiffen i smala strimlor och lägger i marinad (Santa Marias marinad i påsar har jag provat med bra resultat) i en plastpåse. Efter 5-8 timmar läggs strimlorna ut på ett galler i ugnen. Max 40-50 graders värme, luckan på glänt och 12-15 timmar. Inte för hög värme, då rinner köttsaften ur (och tar med sej smaken). Extra salt eller soja brukar behövas, antingen i marinaden redan från början, eller också när man lagar till det ute på fjället.
[Ändrat av Landberg 2002-06-15 kl 20:13]
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
ang. ugn

Jo, jag använder ugn (ca 40 grader) plus torkrack med fläkt - går utmärkt (glömde skriva det ovan).

Tack Ulf - Skall prova att torka lövbiff senare i vecken enligt ditt recept.

/Christer G.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips