Torka Kelda-såser

Jag hittade ett smaskigt recept på tonfisk och kapris i Kelda citronsås som man skulle äta med pasta. Nu funderar jag på om man kan torka den köpta såsen på samma sätt som passerade tomater? Alltså bara hälla ut på bakplåt och sedan klippa i bitar. Är det någon som har testat? Såsen innehåller grädde och det är det som gör mig tveksam.
Eller är det någon som har ett bra recept på "torkad" citronsås? Vill inte släpa med mig en färsk citron på fjället och jag tror det blir knepigt att få tillbaka smaken på en torkad citron.

Maria
 
Det borde väl finnas någon pulversås som man ev kan strö lite citronsyra (kryddhyllan) i . Det går säkert att torka Kelda såsen, men har det hög vattenhalt så ställer det större krav på att torkningen skall ske snabbt så att det inte hinner växa bakterier där under torkningen.
 
Citronsyra

Inte svar på din fråga, men det finns påsar med citronsyra (pulver) bland kryddorna i livsmedselbutiken.

Per Brune
 
Torka citron fungerar nog inte så bra, men rivet citronskal har ju väldigt mycket smak. Vet dock inte om den smaken försvinner vid torkning, men det är ju värt att testa i alla fall (på hemmaplan alltså, först).
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips