Toaletter i Idre

Ett sätt är ju att använda sådana där små svarta hundbajspåsar som man sedan gräver ner efter sig... men det kanske strider mot allemansrätten eller annan bestämmelse att gräva ner saker i naturen? En sådan påse med sitt innehåll är ju inte så trevligt att ha fastspännd på ryggsäcken i kanske flera timmar tills man kommer till ett ställe där man får slänga avfall. Å andra sidan; "nöden har ju ingen lag" ;).
 
Om du ska gräva ner det behöver du ju näppeligen ingen plastpåse. Jag är rätt övertygad om att det förmultnar snabbare utan. Vill man kan man ju elda upp pappret så att det bara är avföringen som man täcker över...
 
5 liters fryspåsar att bära ut urea och fesus med blir på en vecka rätt mycket, i flera parker utomlands måste numera alla göra det.
Vi har det väldigt bra här, men en liten trädgårdsspade gör att du kan göra det trevligare för de som kommer efter...
//J
 
Odae. Ja det stämmer ju fast det jag närmast tänkte var att man kanske inte alltid hinner gräva en grop. Eller att man just då inte är ensam. Med en påse kan man ju gå iväg ett stycke.
 
Savetter blir skräp när man har använt dem. Om man tar med sig en liten flaska alkogel i stället, så kan man desinficera händerna utan att få något skräp.
Otvivelaktigt. Här skulle vi kunna ha en lång diskussion om möjligheten att slänga skräp i soporna längs Idres vandringsleder, elda upp det eller jämföra utrymmet som ihopknycklade savetter tar med att bära omkring på en flaska alkogel, men jag hoppar över det;-) Själv hoppar jag även över både alkogelen och savetterna.

Raskesven
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Anders M Sångforsen Idre Naturområden 4

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.