Tips på 'rRiktigt god mat på paddlingen!

Tips på Riktigt god mat på paddlingen!

Hej!
Skulle vilja ha tips på lite läckra rätter som man kan göra när man tex är ute o paddlar. :)

//Johanna
 
Senast ändrad:
Du kan väl laga vad som helst. Det beror väl mest på vad du är sugen på hur gott det blir. I kajak där man ändå behöver bära med sig vatten blir man ju mkt mer flexibel än när man snålar in på vikt som vid vandring.
 
Grillat kött och färskpotatis tillsammans med ett lättsamt gott rödvin är mitt tips. Bag´in´box står väldigt stabilt på ett kajakgolv har jag hört.
 
Finns verkligen ingen anledning till att snåla in på maten och laga något torftligt utan man kan laga precis samma som hemma om man önskar.

jag va ute och paddlade i helgen och då åt jag till huvudmål följande:
Kokade fylld färskpasta. Gjorde sedan en sås/röra med hjälp av ädelost, lite fina skinkskivor och hackade päron och valnötsbitar.
 
Frystorkat ;) Allt (nästan) smakar bra när man är utomhus. Jag har sakta men säkert gått från tämligen extravaganta måltider till att konsekvent köra på mat som tar minimalt med plats, kräver minimala förberedelser och så lite disk som möjligt.
Ambitiös mat kräver massa logistik både före och under turen.
 
Chili.
På fryst köttfärs om det är första dan eller så. Annars på kryddstarka chorizokorvar e dyl, håller rätt bra. Plus hackad lök, en burk tomatkross och en-två burkar avsköljda vita bönor. Massor av chilipulver, cayenne och vitlök. Billigt och jäkligt gott. Kan kräva att man är väldigt god vän med tältkamraten...

Wok.
På det mesta. Mycket grönsaker, mycket gott.

Baconpasta.
Bacon är rätt hållbart.

Gulaschsoppa.
På burk, håller bra. Det mesta går att tärna ner och förstärka med, så det blir gryta i st f soppa.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Jag håller med rator. Jag är så fruktansvärt hungrig efter en heldags paddling att jag inte har tid med avancerad matlagning. Kokar pasta och tippar i en burk makrill-i-tomatsås. Kryddar med en El-Maco-påse från McDonalds. Men gott blir det. Skölj ner med ca 3 dl rödtjut och gå och koja sen.

thomas

OBS! Undvik tortelini utan sås, fy faan!
 
Kan säga vad vi brukar äta när vi paddlar:)

Detta brukar vi äta, antingen lunch eller till middag de första 3-4 dagarna.

Tacos
Köttbullar med Pasta & en sås
Hamburgare
korv m bröd

sen förbrukas det alltid Reals frystorkade, chili con carne och Kyckling curry är favoriterna, ätes gärna i en taco wrap. Annat hett tips är att köpa en Kungsörnens chokladkake mix, blanda med vatten, rör, häll i en liten folieform, lägg sedan några små senar i en kastrull med vatten, ställ formen på. Lägg sedan ett lock över kastrullen och koka i 20-30 minuter beroende på värmen, sen har du bakat en jätte god kaka!
 
Konjaksflamberade konserverade päron (på burk) är gott. Det är en efterrätt ;)
Funkar även hemma.

Per
 
Nu på sommarn tar jag gärna med mig matjesill,gräddfil å skalad kokt potatis i glasburk(jättegoda faktiskt å kostar bara 8:90 på Willys) å har oxå med nått frystorkat i reserv...... ;)

/Janne
 
En av mina favoriter är färsk Tortellini med stark korv typ salami eller "snuttad ölkorv". Till detta har man gärna soltorkade tomater, oliver och pesto, sköljer ner det goda med ett glas rött eller en öl!

/Rob
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips