Tips på allroundkniv.

Personligen så gillar jag allround knivar som är 3 eller 6 mm tjocka ska jag inte ha dom till jakt så får dom gärna vara ganska spetsiga stictånge eller fulltånge spelar ingen roll ungefär 25 mm brett blad och cirka 200 långa eller lite kortare. Fullflat eller fullconvexslipning. Så gillar jag att ha hi ride slidor till allround knivar för då går det att sitta som folk i bilen.:)

Seved

Har Du testat med horisontella slidor? Typ: http://www.bayleyknife.com/images/raven_04.jpg. Då har man inte det problemet...
 
Hur pass nöjd är du med det kinesiska stålet??

~Paul~


Javisst fn jag fick reda på igår att det var kinesiskt stål jäkligt mysko namn på det verkar vara förkortningar på legerings ämnen.

Jodå jag är nöjd med det FAKTISKT. Deyt har hållt skärpan rätt bra och hela kniven är jag skitnöjd med och jag vet rätt många som har dom och är nöjda.

Seved
 

Aktuellt

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.
Javisst fn jag fick reda på igår att det var kinesiskt stål jäkligt mysko namn på det verkar vara förkortningar på legerings ämnen.

Jodå jag är nöjd med det FAKTISKT. Deyt har hållt skärpan rätt bra och hela kniven är jag skitnöjd med och jag vet rätt många som har dom och är nöjda.

Seved
Låter bra. Ser fin ut.

~Paul~
 
Håller med DePaul om att det går bra att filea fisk med oflexibelt blad. Jag tror till och med att det är en fördel om man är ovan eller inte filear så ofta.
TÄnk igenom hur stora fiskar du brukar ta och dosera bladlängden efter det. Själv fokuserar jag på Öring och Röding och de övestiger endast sällan 1 kg. Ca 8-11 cm blad räcker då utmärkt.
Den kniven är också utmärkt att starta kaffeeld med och fixa lite enkel matlagning.
Vad gäller svamp tycker jag att vilken som helst kniv är ok.

Bosse
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips