Tips på allroundkniv.

Personligen så gillar jag allround knivar som är 3 eller 6 mm tjocka ska jag inte ha dom till jakt så får dom gärna vara ganska spetsiga stictånge eller fulltånge spelar ingen roll ungefär 25 mm brett blad och cirka 200 långa eller lite kortare. Fullflat eller fullconvexslipning. Så gillar jag att ha hi ride slidor till allround knivar för då går det att sitta som folk i bilen.:)

Seved

Har Du testat med horisontella slidor? Typ: http://www.bayleyknife.com/images/raven_04.jpg. Då har man inte det problemet...
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Hur pass nöjd är du med det kinesiska stålet??

~Paul~


Javisst fn jag fick reda på igår att det var kinesiskt stål jäkligt mysko namn på det verkar vara förkortningar på legerings ämnen.

Jodå jag är nöjd med det FAKTISKT. Deyt har hållt skärpan rätt bra och hela kniven är jag skitnöjd med och jag vet rätt många som har dom och är nöjda.

Seved
 
Javisst fn jag fick reda på igår att det var kinesiskt stål jäkligt mysko namn på det verkar vara förkortningar på legerings ämnen.

Jodå jag är nöjd med det FAKTISKT. Deyt har hållt skärpan rätt bra och hela kniven är jag skitnöjd med och jag vet rätt många som har dom och är nöjda.

Seved
Låter bra. Ser fin ut.

~Paul~
 
Håller med DePaul om att det går bra att filea fisk med oflexibelt blad. Jag tror till och med att det är en fördel om man är ovan eller inte filear så ofta.
TÄnk igenom hur stora fiskar du brukar ta och dosera bladlängden efter det. Själv fokuserar jag på Öring och Röding och de övestiger endast sällan 1 kg. Ca 8-11 cm blad räcker då utmärkt.
Den kniven är också utmärkt att starta kaffeeld med och fixa lite enkel matlagning.
Vad gäller svamp tycker jag att vilken som helst kniv är ok.

Bosse
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips