Tips för utomhusbakning

Jag har testat att baka i reflektorugn, en suverän pryl för dig som gillar att laga mat utomhus! Med den kan du göra allt man vanligtvis gör i ugn.Baka bröd, muffins, göra potatisgratänger (och få dem riktigt fina) mm. Tillverka gärna egna runda (så kan du vrida dem) "fat"/korgar att ställa ev formar på, sedan riktar du bara öppningen av reflektorugnen mot elden och väntar :)
Jag tyckte detta var en riktigt bra investering!

Finns att köpa på http://friluften.se/ugnen.shtml
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Jag har använt en sån ugn flera gånger, och även om jag inte gett mig på potatisgratäng ute i skogen så gjorde kompisarna och jag pizza. Inga problem, det vara bara att vrida på dem då och då...
 
Det fungerar alldeles utmärkt med ett trangia modell 25 om man vill baka ex. sockerkaka :) Bra resultat utlovas om man har mindre form att baka i
 
Klockren ugn!

Om man inte har en ugn så kan man ju baka sitt bröd i stekpannan. Här är ett recept på filkakor som är grymt goda. Blanda i fil alt eftersom vi har tyvärr ingen mängd angiven i receptet men 1 liter är för mycket till de torrvaror som står angivna.

Laga mat naturen är det bästa som finns.
 
Kastrullugn

Man kan även baka genom att ställa en liten form i en stekpanna med en passande kastrull över.
Jag har tesstat att baka sockerkaka med denna metod med ganska gott resultat;)
 
Dutch owen

...kallas tekniken att använda stekpannor mot varandra. Och vill man ha mer effekt går det alltid att elda lite på ovansidan också...

Jag har med viss framgång använt denna teknik och tillverkat äppelpaj på Trangiat också... Uppskattas speciellt långt från allfartsvägarna ;-)

Vänligen/Dag
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips