Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Tillagning av torkad potatis?
- Trådstartare MalinHF
- Start datum
Jag tror inte det slutar bra om du försöker steka potatisen utan att blötlägga den först... Mitt tips är att du blötlägger innan du steker, kanske till och med testa hemma innan du kommer ut i skogen.
Seriöst?
Du måste ingenting men om du värmebehandlar torkad kokt potatis en gång till blir den än torrare, förutom mystisk smak kan jag tänka mig att din kropp vill att du dricker än mer vatten för att kunna göra matstältningsbar gröt av det du stoppat i dig. Vattnet kommer du inte undan så valet är smakliga stekta potatis som är blötlagda innan eller mindre välsmakande med större sköljbehov.
Collin Fletcher skulle svarat gör stuvning så kan du göra allt i en kastrull och det är ju inte så värst... Ute i naturen är det enkla oftast det bästa...
//J
Du måste ingenting men om du värmebehandlar torkad kokt potatis en gång till blir den än torrare, förutom mystisk smak kan jag tänka mig att din kropp vill att du dricker än mer vatten för att kunna göra matstältningsbar gröt av det du stoppat i dig. Vattnet kommer du inte undan så valet är smakliga stekta potatis som är blötlagda innan eller mindre välsmakande med större sköljbehov.
Collin Fletcher skulle svarat gör stuvning så kan du göra allt i en kastrull och det är ju inte så värst... Ute i naturen är det enkla oftast det bästa...
//J
Koketid poteter?
Jeg ser at det diskuteres tørking av potet. Jeg har hørt at man skal skive poteten FØR man koker den, og så bare koke den en kort stund. Men det jeg er usikker på er hvor lenge. Jeg har prøvd å finne svar i alle slags fora om dehydrering av mat, men ikke funnet noe. Noen som vet, og/eller som har tips om en guide for tørking av mat?
Jeg ser at det diskuteres tørking av potet. Jeg har hørt at man skal skive poteten FØR man koker den, og så bare koke den en kort stund. Men det jeg er usikker på er hvor lenge. Jeg har prøvd å finne svar i alle slags fora om dehydrering av mat, men ikke funnet noe. Noen som vet, og/eller som har tips om en guide for tørking av mat?
Aktuellt
ANNONS
Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig
Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.
Potatismos!
Det är ganska komplicerat att torka potatisflingorna till potatismos. Läs gärna den utmärkta boken "Korv, mos och människor " av Leif Eriksson, där han b l a går igenom hur de olika tillbehören till kioskmaten utvecklades och hur de tillverkas.
Det är ganska komplicerat att torka potatisflingorna till potatismos. Läs gärna den utmärkta boken "Korv, mos och människor " av Leif Eriksson, där han b l a går igenom hur de olika tillbehören till kioskmaten utvecklades och hur de tillverkas.
Menade att potatistorkning är så komplicerat att det troligen inte går att göra bättre än vanligt hederligt pulvermos. Och med bättre menar jag energieffektivare både i bärning och tillagning.
Om man inte har så höga krav på sin mats konsistens kan man använda pulvermoset till nästan vad som helst som man använder potatis till.
Jag har till och med för mig att man kan steka det(?).
Man skall koka den för att denaturera proteinerna och stänga av all enzymaktivitet. Så i princip behöver man bara koka någon minut, men då blir det i stället lite längre tillagningstid när man skall använda dem.
varför skall man denaturera proteinerna ?
Liknande trådar
Dela:
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg