Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Får lätt en smak av att teorikunskaperna är vida högre än prakatik dito. Kan det vara så?
Stuvning är snällt mot disken, magen och bränsleåtgången. Rentav miljövänligt nästan....
//J
Euroshopper hade förut ett "pulvermos" som egentligen var bara potatisflingor (man fick tillsätta både kryddor och mjölk själv). Det borde gå att använda till mer än det "vanliga" pulvermoset.
Får lätt en smak av att teorikunskaperna är vida högre än prakatik dito. Kan det vara så?
Stuvning är snällt mot disken, magen och bränsleåtgången. Rentav miljövänligt nästan....
//J
Jag har många ggr inaktiverat olika enzymer med värme, och visst kan det för vissa räcka att värma till t ex 65 grader 15 min. Men skall man vara riktigt säker på att inaktivera dem så måste man denaturera proteinerna, det finns många enzymer som tål kokning en kort tid t ex RNaser!
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
4 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer