Thai

Till min stora glädje så har jag upptäckt att det finns kokosmjölk i torkad form. Det tillsammans med röd currypasta, torkade grönsaker, ris och torkad tonfisk blir en trevlig variation i friluftsmaten.

Någon mer som har några kullinariska läckerheter i receptblocket?

/marcus
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Mera Thai och sånt

Om man är intresserad av den sortens mat finns det en del annat i hyllorna också. Det finns en serie påsar som heter Spicy World (Santa Maria). Då är det ganska enkelt att fixa till resten, torkat kött, någon grönsak, kokosmjölkspulver etc. Exempel: Chicken Thai wok, Tom Kha (soppa), Veggie wok, Kerala Curry, Galam Marsala. En favorit i kanoten är Mrs Cheng's grytbaser på burk. Finns i olika smaker och styrkor. Där finns också små burkar kokosmjölk. Jag blandar då med Icas Asia wokgrönsaker(burk). Tag sedan Icas Asia Fruktsallad på burk och du har en fullständig middag.
Alla dessa ingredienser har jag köpt på ICA Maxi, som har det största sortimentet. Där finns mycket mer asiatiskt som går att använda i friluftslivet,bl.a. många sorters nudlar.
\C
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips