Tankar kring risgrynsgröt

Du är nog en bättre kock än vad jag är:)
Håller med om att det är gott. Men jag lyckas bränna fast det då och då. Får väl skärpa mig vad gäller tålamod. Bland det värsta diskjobb jag haft var när jag lagat Pama över öppen eld. Det är inget jag gör om i brådrasket.

Raskesven

Kan tänka mig att det blev mkt diskjobb om du gjorde så ;).
Man skall ju vara medveten om att det bränner fast ganska enkelt och att man får röra om ofta i grytan.
Jag kör själv med gas på så låg effekt som brännaren klarar av och som sagt bara i 1,5minuter. Det ger en klar skillnad.
//Peter
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Grötar

finns i de flesta ursprungsdieter. Min internationella 10 sortersgröt är förvisso lite micklig att mixa hemma men i portionspåsar ute i fält med en knivsudd honing och en kaffesked olivolja är den mkt god och ger upphov till taktila upplevelser (Det var därför som NASA skrotade näringspillren när väl austronater började flyga, aporna hade inget att säga till om....). Koka vid sidan om blåsset eller ha en simmerskiva med dig till spisen.
Speciella simmerskivor säljes sjukt dyrt....
//J
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips